RUSI IH OPKOLILI, PA USLEDILA ŠOK REAKCIJA UKRAJINACA Snimljena epska scena - zgrada zasuta granatama, a onda...: "Ovo je priča za HOLIVUD" (VIDEO)

Ukrajinski Telegram kanal DeepState izvestio je o "junaštvu dostojnom filma"

Printscreen X

Društvenim mrežama širi se priča o akciji ukrajinskih vojnika, koje nazivaju herojima zbog evakuacije svojih saboraca dok su bili okruženi ruskim snagama u Kursku.

Usred izveštaja o tome da ruske snage počinju da vraćaju teritoriju koju su Ukrajinci zauzeli u Kursku, ukrajinski Telegram kanal DeepState izvestio je o "junaštvu dostojnom filma koji su pokazali vojnici 36. mornaričke brigade".

Kanal je naveo da je devet članova brigade zauzelo položaje u naselju Ljubimovka kako bi pomogli u evakuaciji svojih ranjenih saboraca, pre nego što su se našli okruženi ruskim snajperistima.

"Ukrajinski marinci odbili su da se predaju te su doneli tešku odluku. Ruski vojnici su upali u zgradu u kojoj su se nalazili Ukrajinci, a Ukrajinci su potom uputili poziv svom zapovedništvu, zatraživši da artiljerija gađa zgradu u kojoj se nalaze. Zgrada je zasuta granatama, ali svih devet Ukrajinaca uspelo je da izađe iz nje, preživevši napad koji je usmrtio gomilu Rusa", objavio je DeepState.

Koristeći vatru i dim koji su kuljali iz zgrade kao zaklon od ruskih snajperista, devetorica boraca istrčala su iz zgrade i domogla se ukrajinskih linija.

"Dok Holivud, režiseri i scenaristi razbijaju glave smišljajući sledeći zaplet kojim bi impresionirali publiku, odbrambene snage Ukrajine sve to demonstriraju u stvarnom životu na bojnom polju". stoji u objavi DeepState-a.

"Bez sumnje, oni su primer za ceo svet", dodali su u objavi na X-u, nekadašnjem Tviteru. "Ponosni smo i nadamo se da će ovi heroji biti nagrađeni", zaključuje se u objavi.

Kurir.rs/Index.hr

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Zbog izbora u ove dve države se ne spava u Rusiji i Americi  Kurir televizija