ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Blamaža u Monaku! Najveća pojačanja najviše podbacila!

Profimedia

Specijalni izveštač iz Kneževine: Stefan Mišljenović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka u trećem kolu Lige šampiona rezultatom 5:1, a ovo im je i treći neuspeh u eliti uz gol razliku 2:11.

Ovako smo sa lica mesta videli bledu partiju crveno-belih.

Marko Ilić - 5: Nemoćan kod oba gola u prvom poluvremenu, imao je odličnu intervciju startom drugog poluvremena kada je lepom paradom “skinuo” odličan udarac domaćih. Kod trećeg gola Monaka nije mogao da uradi ništa, onakav udarac se ne brani. Primio je pet golova, mogao još toliko, a nije bio najgori na terenu. To dovoljno govori o Zvezdinoj partiji u Kneževini.

Naser Ðiga - 5,5: Uklizavanjem je spasio stopostotnu šansu već u 5. minutu meča. Stabilan i jedini siguran iz defanzivne linije. Zvezdi fali još jedam Ðiga u odbrani za bolji rezultat u Ligi šampiona.

Uroš Spajić - 5: Imao je nekoliko zaista spektakularnih intervencija, u dva navrata u prvih 15 minuta prvo je uklizavanjem, a onda i glavom sprečio izvestan pogodak domaćih. ipak, u finišu prvog poluvremena loše je regovao i bukvalno asistirao Embolou koji je postigao drugi gol domaćih. Do kraja nesiguran kao i cele sezone. Ima velikih problema u skoku, nema dobar tajming, a nekoliko odličnih poteza upropasti jednim katastrofalnim. Više liči na mladog i neiskusnog štopera, nego na kapitena Zvezde.

Seol - 5: Već u 4.minutu loše je reagovao, propustio loptu, a samo pukom srećom ovo nije kostalo Zvezdu jer je udarac Ben Segira otišao daleko preko gola. Monako je četvrti gol postigao preko njega, Embolo ga je pregazio u duelu, a na sreću svirana je ruka posle intervencije VAR-a.

Piter Olajinka - 5,5: Umalo je došao do gola u 6. minutu, ali je Majevski zaustavio njegov udarac glavom. Prilično odsečen na poziciji levog spoljnog koja mu očigledno ne odgovara. Uvideo je to i Vladan Milojević, pa ga je u drugom poluvremenu prebacio na desnu stranu. Imao je i mnogo boljih partija, ali u sivilu Zvezde nije bio meðu slabijim karikama.

Silas - 5: Ostao je ukopan u poslednjoj liniji i direktan je krivac za prvo gol Monaka. Nije se na vreme izvukao za ofsajd zamku i dozvolio Minaminu da ima sve bvreme ovog sveta da matira Ilića. Nejasno je zašto je uopšte igrao na poziciji desnog spoljnog, jer je jasno da ne nože da ispuni defanzivne zadatke, dok je gubio snagu za napad. Kasnio je, ulivao nesigurnost. Trener crveno-belih ga je u drugom poluvremenu prekomandovao u spic u želji da iskoristi njegovu brzinu. Napustio je teren u 60. minutu.

Rade Krunić - 5: Muči se Rade Krunić, to je evidentno. Gubi duele na sredini terena, kasni za pola koraka. Nije bio veza sa napadačima, nije čuvao loptu, a nije bio sjajan ni u defanzivi. Ako smo greške protiv Benfike i Milana mogli pripisati neuigranosti, sada već to ne može biti izgovor. Ovo nije onaj Krunić koji je držao sredinu terena Milana, već samo bleda senka. Najslabiji igrač Zvezde večeras, ni blizu svog renomea. Trebalo je da bude najveće pojačanje crveno-belih za Ligu šampiona, ali… Napustio je teren u 60. minutu u paru sa večerasnajgorim pored sebe- Silasom. Zamenio ga je Rodić.

Timi Maks Elšnik - 5,5: Poslao je divnu dubinsku loptu Šerifu posle koje je usledio jedanaesterac i izjednačujući gol Zvezde., i to je to od njega. Nakon toga, Elšnik nije bio bitan faktor na terenu...

Andrija Maksimović - 5,5: Dobio žuti karton u nadoknadi orvog poluvremena zbog šutiranja lopte posle faula koji je napravio. Mora da stekne autoritet kod sudija i da ne oravi takve jeftine greške. Pokušavao je, ali je u većini napada bio odsečen. Nije bilo prodora kao u Milanu, ali nije grešio. Najslabija njegova partija do sada, ali ga ne treba kriviti. Zamenio ga je Katai u 74. minutu.

Bruno Duarte - Bez ocene: povredio se u 5. minutu, na niegovo mesto ušao je Dalsio dva minuta kasnije. Nedovoljno na terenu za ocenu.

Šerif Endiaj - 6,5: Iznudio jedanaesterac, pa ga sam pretvorio u gol. Borio se kao lav sa defanzivcima Monaka, nudio se, ali nije dobijao upotrebljice lopte. Najbolji pojedinac u timi Zvezde večeras. Izašao iz igre u 75. minutu uz aplauze sa trinina. Zamenio ga je Kanga.

Izmene
Dalsio - 5: Ušao u igru umesto Duartea u 7. minutu, a mogao je do gola već i 13. minutu! Proigrao ga je Silas kao na tacni, ali je ostao kratak. U drugom poluvremenu prebacio se na poziciju levog spoljnog umesto indisponitanog Silasa. Nije pokazao ništa.

Milan Rodić - 5: Na terenu od 60.min, ušao da zakrpi rupe odbrane, nije uspeo. Ničim se nije istakao.

Luka Ilić - 5: Na terenu od 60. min, potpuno neprimetan. Ušao da kreira, Zvezda nije stvorila šansu. Utopio se u sivilo tima.

Gejlor Kanga - Bez ocene: Zamenio Endiaja u 75. minutu, nedovoljno na terenu da pokaže nešto.

Aleksandar Katai - Bez ocene: Ušao umesto Maksimovića u 73. minutu, bez ikakvog učinka.

Vladan Milojević - 5: Imao je problema sa povredama, posebno u defanzivnoj liniji, ali je njegov eksperiment sa Silasom i Olajinkom na bekovima potpuno fijasko. Priznao je svoju grešku u drugom poluvremenu kada je izmenjao pozicije na terenu, ali prekasno. Nije jasno koja je ideja gospodina Milojevića bila večeras, a tim mu je izgledao potpuno inferiorno na terenu. Izmene su više bile kozmetičke, nego što su nečemu doprinele. Zvezda je izgledala bespomoćno, posebno u drugom poluvremenu, a ako su ih u prethodnim rundama bodova koštale individualne greške igrača, sada je to taktika.
Imao je gospodin Milojević pred susret komentar o tome kako nema dovoljno jakog protivnika za sparing u domaćoj ligi, ali devet primljenih golova u dva meča govore da možda oni ipak nemaju kvalitet za Ligu šampiona.