ZLATNI SELEKTOR IZ PARIZA POTPISAO NOVI UGOVOR! Nismo mogli da dobijemo bolju vest - vodiće vaterpoliste i u Los Anđelesu!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović potpisao je novi ugovor sa Vaterpolo savezom naše zemlje.

Dado Đilas

Nije bilo dileme ali od utorka posle podne je sve definisano. Uroš Stevanović, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, nastaviće rad na selektorskom mestu u naredne četiri godine, tačnije zaključno sa takmičenjem u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je zadovoljno konstatovao:

"Stevanović je prvi ugovor sa savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje".

Uroš Stevanović je samo dodao:

"Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje".

Dado Đilas 

Uroš Stevanović je posle ostavke selektora Dejana Savića preuzeo reprezentaciju u oktobru 2022. godine. Na prvom velikom takmičenju, Svetskom prvesnstvu u Fukuoki, reprezentacija je osvojila četvrto mesto. U ovoj godini, na prvenstvu Evrope u Zagrebu Srbija je bila sedma, na svetskom prvenstvu u Dohi šesta.

To ga nije pokolebalo. Napornim pripremama, pozivima Ćuku i Dedoviću, angažovanjem psihologa u sportu Andrije Gerića, stvaranjem potrebne hemije i vrhunske atmosfere uspeo je da sa ekipom napravi istorijski rezultat na najvećem sportskom takmičenju.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije na Kurir televizij otkrio koji momenat u Parizu je bio najteži  Kurir televizija