OTKRIO TAJNE SVOG PREDSTAVLJANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Vesić u Ljubljani održao predavanje studentima i promovisao udžbenik "Digitalni politički marketing"

Nadam se da sam uspeo da im predstavim koliko će u budućnosti biti značajno korišćenje društvenih mreža, kazao je ministar

MGSI

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrasturkture Goran Vesić promovisao je svoj udžbenik "Digitalni politički marketing" na Univerzitetu u Ljubljani i održao prvo predavanje studentima o sve značajnijoj ulozi društvenih mreža u politici i u izbornim kampanjama, navodi se u saopštenju.

MGSI 

  Vesić, kao prvi političar u Srbiji koji je otvorio nalog na Tik toku i jedan od najaktivnijih ministara na društvenim mrežama, preneo je studentima koliko je zapravo u 21. veku prisustvo na društvenim mrežama važno za političare, jer ne samo da njima omogućava da promovišu svoje stavove, već im pruža priliku za dvosmernu komunikaciju, da čuju sugestije, primedbe, kritike korisnika...

U punoj sali Univerziteta u Ljubljani, Vesić je studentima "otkrio tajne" svog predstavljanja na mrežama, na čemu se bazira i njegova knjiga, ali im je približio i kampanje koje su prethodnih godina vodili predsednički kandidati u SAD, zemlji u kojoj je, praktično, i nastao politički marketing na društvenim mrežama.

MGSI 

  Izdavač knjige "Digitalni politički marketing" je engleska kuća "Pirson", a objavljena je na srpskom, slovenačkom i engleskom jeziku.

"Veoma sam srećan i zadovoljan što sam imao priliku da studentima pričam o američkim političkim kampanjima, gde je i nastao digitalni politički marketing, ali i o tome kako se on koristi u Evropi, Srbiji, Sloveniji, svuda", rekao je Vesić.

Kaže da je važno da političari putem društevnih mreža komuniciraju sa građanima, jer na taj način ostvaruju interakciju sa njima i dobijaju povratne informacije što im, kako kaže, može pomoći da svoj rad učine boljim.

MGSI 

  "Nadam se da sam uspeo da im predstavim koliko će u budućnosti biti značajno korišćenje društvenih mreža. Živimo u eri društvenih mreža i život svih pojedinaca se, manje ili više, odvija na tim mrežama. Zbog toga je važno da oni koji se bave javnim poslom budu tu prisutni", kazao je on.

Vesić veruje da će knjiga pomoći mladima da razumeju digitalni politički marketing i njegove postulate.

MGSI 

 "Nova izdanja će imati novine, jer je to oblast koja se vrlo brzo menja. Svaka godina donosi novine o kojima ćemo kasnije morati da se bavimo", naveo je Vesić.

Ministar je najavio predavanja na temu digitalnog političkog marketinga i na Univerzitetu u Mariboru, ali i na Beogradskom Univerzitetu.

 "Volim da predajem i pričam sa mladim ljudima. Veoma sam zadovoljan što mi se pružila prilika da se ovim bavim u svojoj političkoj karijeri i verujem da ću se još dugo time baviti, jer mi to zaista pričinjava zadovoljstvo. Nema lepšeg osećaja nego kada mladim ljudima prenosite svoje znanje i zbog toga mislim da je profesorski posao najbolji na svetu", istakao je Vesić.

U pisanju udžbenika, Vesiću je mnogo pomogao profesor Univerziteta u Mariboru, Miha Marič, koautor "Digitalnog političkog marketinga".

Koautor udžbenika "Digitalnog političkog marketinga" je i profesor na Univerzitetu u Mariboru Goran Arsenijević.

Kurir.rs