Beba umrla na odeljenju ginekologije u Čačku, oglasila se bolnica: Ministartvo obavešteno, biće urađena kontrola rada! Porodica krivi lekare

Nesuđeni deda preminule bebe istakao je da je beba svih devet meseci bila zdrava, a trudnoća uredna

RINA

Pre nekoliko dana u Opštoj bolnici u Čačku, na odeljenju ginekologije trudnica iz Ivanjice je izgubila bebu. Prema pisanju medija porodica tvrdi da je greška lekara uzrok tragičnog događaja.

U čačanskoj bolnici kazali su da je "o celokupnom događaju obavešteno Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nadležni zdravstveni inspektor". Po nalogu direkotra ustanove, rečeno je, biće urađena vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice Čačak.

Nesuđeni deda preminule bebe istakao je da je beba svih devet meseci bila zdrava, a trudnoća uredna, ali kako je rekao, do problema je došlo pred sam porođaj jer su trudnicu vraćali kući sa stomakom do zuba nekoliko puta.

- Porodilja iz Ivanjice nosila je zdravu bebu punih devet meseci. Termin za porođaj je bio 12. oktobar, ali je ordinirajući doktor ženu vratio kući rekavši da još uvek nije termin. Ona je potom ponovo došla 14. oktobra, pa opet 16, i zadnji put u petak 18. oktobra. Po nalazu doktora sve je bilo u redu, ali je svaki put vraćena kući jer joj je rečeno da nije termin za porođaj, kaže Ivanjičanin.

On dodaje da je trudnica iz Ivanjice konačno 20. oktobra primljena na odeljenje u 17 časova, međutim beba se ugušila.

- Kada je sve bilo kasno uradili su carski rez. Beba je bila u teškom stanju. Navodno su radili reanimaciju ali bezuspešno. Ubili su je svojim neradom, javašlukom, neznanjem. Da nesreća bude još veća trudnica je dugo čekala da ostane u drugom stanju i ne zna se da li će ponovo uspeti. Mnogo nam je teško, znamo da našeg nesuđenog unuka ništa neće vratiti, ali želimo da kažemo šta nam se desilo, želimo samo da se nikome i nikada ovakvo nešto ne ponovi zbog nepažnje lekara. Želimo samo da ova tužna istina ugleda svetlost dana, kaže vidno potresen ovaj Ivanjičanin.

Ono što je takođe pored ove tragedije, dodatno pogodilo ovu unesrećenu porodicu, jeste reakcija doktorke koja je vodila trudnoću, a i tu noć porodilji i uradila carski rez.

(Kurir.rs/RTS/RINA)