Vremešni Slavko lansirao više od 20 inovacija, i to bez fakulteta! Pobrao silne zlatne medelje i još stvara, čak i u devetoj deceniji!

Osamdesetčetvorogodišnji Stanko Mandić, automehaničar po struci iz Sivca, i dalje neumorno stvara.

Printsccreen/Youtube/RTV

Vremešni Stanko Mandić (84) iz Sivca osmislio je preko 20 tehničkih inovacija i sedam zaštićenih patenata za koje je dobio više zlatnih medalja i priznanja u zemlji i inostranstvu. Njegova strast prema inovacijama i neumorna želja za unapređenjem života na selu učinile su ga pravim inspiratorom, a njegova priča dokazuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova.

Printsccreen/Youtube/RTV  Stanko Mandić

Osamdesetčetvorogodišnji Stanko Mandić, automehaničar po struci iz Sivca, i dalje neumorno stvara. Sa više od 20 različitih tehničkih inovacija i patenata, njegov rad je dokaz da strast i entuzijazam mogu prevazići sve prepreke. Iako nikada nije završio fakultet zbog finansijskih poteškoća, Stanko je imao podršku stručnjaka i Fonda za inovacije, što je omogućilo njegovim idejama da zažive.

- Univerzalni tovarni sanduk za šlepere i to je vozilo bila inovacija na početku, a onda su usledile ostale… - kaže Stanko.

Printsccreen/Youtube/RTV 

Svaki patent, poput kombinovane ratarske mašine, prvi put je isproban na Stankovoj njivi, čime je pokazao ne samo inovativnost, već i praktičnost svojih inovacija.

- Dok sam bio mlađi, obrađivao sam i svoju zemlju koristeći svoju kombinovanu ratarsku mašinu, radio sam uslužno i drugima, dok me nisu godine sustigle. Ko god želi, može da vidi učinkovitost mojih patenata, jer osim što su specijalizovani za setvu, štede resurse - ističe Stanko.

Interesovanje stranih investitora i nagrade koje su pristizale iz svih krajeva sveta potvrđuju vrednost njegovih pronalazaka.

Svaka inovacija počinje s jednim hrabrim korakom, kaže Stanko Mandić, pokazujući da nikad nije kasno za nove ideje.

Strast prema stvaranju nikad ne izbledi, ukoliko entuzijazmu dozvolite da unapredite svet oko sebe.

Kurir.rs/ RTV/ S.Đ.

This browser does not support the video element.

01:46
ZORAN NAPRAVIO MAŠINU KAKVU NEMA NIKO: Srbin POKORIO SVET svojim fenomenalnim izumom (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija