Gradonačelnik Đurić: Naleđe heroja koji su žrtvovali sve za našu slobodu je izvor snage za sve nas

Pritnscreen/Instagam

Danas se u Novom Sadu obeležava 80. godišnjica oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, važan trenutak u istoriji koji je doneo dugo čekanu slobodu nakon trogodišnje okupacije. Ovaj istorijski događaj simbolizuje kraj stradanja i početak novog života za mnoge Novosađane, koji su u prethodnim godinama podnosili velike žrtve.

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, iskoristio je priliku da putem društvenih mreža podseti na ogroman značaj ovog dana, odajući počast hrabrim vojnicima i građanima koji su dali svoje živote u borbi protiv okupatora. Prema njegovim rečima, više od pet hiljada građana izgubilo je život tokom trogodišnje okupacije, što predstavlja skoro svakog dvanaestog stanovnika grada u to vreme.

- Ova žrtva služi kao podsetnik na visoku cenu koju smo platili za slobodu - rekao je Đurić, ističući važnost prenošenja lekcija iz istorije kako se slične tragedije nikada ne bi ponovile.

Naglasivši značaj nasleđa heroja, Đurić je poručio da njihova žrtva ostaje izvor snage za buduće generacije, dok grad nastavlja da se razvija, vodeći se idealom slobode.

- Nastavljamo da razvijamo naš grad, vođeni duhom slobode! Večna slava svima koji su se za nju borili! - poručio je gradonačelnik, podsetivši građane na potrebu da se sećanje na heroje neguje i u budućnosti.