Neverovatna životna priča Srbina i Špankinje koja je počela jednom fotografijom Hrama Svetog Save je dokaz da su čuda moguća

Simpatična Špankinja Laia Blaskez, koja je veoma popularna na društvenim mrežama, verila se nedavno za svog izabranika Andriju Mitrović iz Smederevske Palanke, zbog kojeg je i napustila Barselonu i preselila se u ovo malo podunavsko mesto

Tik Tok Printscreen

Simpatična Špankinja Laia Blaskez, koja je veoma popularna na društvenim mrežama, verila se nedavno za svog izabranika Andriju Mitrovića iz Smederevske Palanke, zbog kojeg je i napustila Barselonu i preselila se u ovo malo podunavsko mesto!

Printscreen/Instagram/laganosp 

Da stvar bude posebno romantična, ovaj mladi par se verio u Hramu Svetog Save u Beogradu, koji je na naki način simbol njihove ljubavi, jer su se praktično zahvaljujući toj svetinji - i upoznali.

Ljubav prema Srbiji, ali i jednom Srbinu iz Smederevske Palanke, navela je Špankinju Laiu Blaskez (Blazquez) da se pre sedan godina iz Barselone doseli u Smederevsku Palanku i započne neobičan biznis. 

U tom mestu ona i Andrija otvorili su mali restoran u kojem pravi originalne zlatiborske komplet lepinje.

Printscreen/Instagram/laganosp 

Restoran je postao omiljeno mesto ne samo Palančana, nego i turista iz svih krajeva Srbije, a to se desilo ne samo zbog čuvenog gurmanluka, već i zbog simpatične vlasnice Laie, čije su objave na društvenim mrežama o Srbiji, našim običajima i tradiciji privukli veliki broj pratilaca.

Momka Andriju, kako je ranije ispričala za Infostud, upoznala je pre sedam godina, potpuno slučajno.

Tik Tok Printscreen 

- Andriju sam uspoznala slučajno, tako što sam podelila njegovu predivnu fotografiju Hrama Svetog Save na Instagramu. Bilo mu je zanimljivo što se jedna Špankinja oduševila njegovom fotografjom i kontaktirao me. Nakon toga smo počeli da pričamo, da se sve više upoznajemo na daljinu. Sve dok nije došao u Barselonu da se upoznamo i uživo. Ubrzo smo shvatili da ne želimo da se razdvajamo, ali morao je da se vrati zbog posla i to nam je teško palo - ispričala je ona.

Printscreen Prva TV 

Kada je Andrija otišao, razmišljala je non stop o njemu, a onda je došla u Srbiju. Oduševili su je i hrana o ljudi. Mnogo se lepo osećala ovde i nije želela da se vrati u Barselonu. U jednom trenutku je pala i odluka da se preseli. 

- Imala sam iskustava u ugostiteljstvu, a srpska kuhinja me oduševila, naročito zlatiborski specijalitet - komplet lepinja sa jajima, kajmakom i pretopom – priča Laia i dodaje:

Tik Tok Printscreen 

- Pomislili smo, zašto ne bi u Andrijinom rodnom gradu ponudili ovaj specijalitet, pokrenuli sopstveni biznis i bili zajedno. I tako smo polako krenuli da razvijamo naš mali restoran. Krenula je potraga za lokalom, kao i najboljim namirnicama za lepinje, osmišljavanje menija i sve ostalo. Kada je sve bilo kompletirano, u proleće 2022. godine smo počeli da radimo - ispričala je ona tada.

Printscreen/Instagram/laganosp 

Danas se oseća, kako kaže i kao Špankinja i kao Srpkinja, ali sa srcem u Smederevskoj Palanci. Pored komplet lepinje pravi i sarmu i razne druge srpske specijalitete, vrlo dobro priča srpski, a krstila se i u jednom srpskom manastiru.

Prelep snimak njene i Andrijine veridbe razgalio je brojne pratioce na mrežama.

"Čestitam. Bog da vam da sve što želite!", Četitke od srca", "Čuvajte se i rastite zajedno", bili su samo neki od komentara.