VAR SRUŠIO SNOVE MILANOVOM ČUDU OD DETETA Postigao je 500 golova do svog 14. rođendana, a malo je falilo da postane i najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona!

Domenico Cippitelli/NurPhoto/Shu / Shutterstock Editorial /Profimedia

Frančesko Kamarda - zapamtite to ime!

Malo je nedostajalo da Liga šampiona dobije novog rekordera.

Supertalentovani napadač Milana Frančesko Kamarda dobio je šansu na utakmici protiv Briža u Ligi šampiona i u 87. minutu zatresao mrežu gostiju, nažalost, nakon intervence VAR-a njegov gol je poništen.

Da se VAR nije oglasio Kamarda bi sa 16 godina i 226 dana postao najmlađi strelac u istoriji elitnog takmičenja.

Najmlađi debitant u Seriji A je ušao u igru u 75. minutu utakmice, a samo 12 minuta kasnije nakon nebeskog skoka zakucao je loptu u mrežu Briža i stadion je eksplodirao. Kamarda je skinuo dres i potrčao ka navijačima Milana, njegova majka i devojka od sreće su brisale suze sa lica... Ipak, slavlje nije potrajalo.

Kamarda je dobio žuti karton zbog proslave, a gol je na kraju poništen.

"Bio je emotivan trenutak za mene. Mislio sam da će biti najbolji u mom životu, ali VAR me je izigrao. Jako sam razočaran, ali takve stvari se dešavaju u modernom fudbalu", rekao je sjajni tinejdžer.

500 golova do 14. rođendana!

Kamarda je sjajnim partijama u mlađim selekcijama Milana oduševio čitav svet. Oborio je sve mogće rekorde... Prošle sezone je dao je gol za U-19 tim Milana u meču protiv Sasuola i prvi je 15-godišnjak kome je to pošlo za rukom u Primaveri. Nakon toga je bio junak ubedljivog trijumfa Rosonera u omladinskoj Ligi šampiona protiv Njukasla (4:0). Postigao je dva gola na tom meču i postao najmlađi Italijan koji je postigao gol u Omladinskoj ligi sa 15 godina i 195 dana. I to nije sve, Kamarada je najmlađi igrač u istoriji koji je bio strelac na sva tri takmičenja za igrače do 19 godina.

Inače, Kamarada je u mlađim selekcijama postizao neverovatnih 5,5 golova po utakmici. U tom uzrastu takav učinak nisu mogli da sanjaju ni danas najbolji svetski napadači.

Na 87 odigranih mečeva postigao je 483 gola:

2017/2018: 247 golova na 40 utakmica

2018/2019: 172 gola na 31 utakmici 2019/2020: 64 gola na 16 utakmica.

Skauti širom sveta uvereni su da je Kamarada trenutno najperspektivniji napadač na planeti i budućnost italijanskog fudbala.