"NISMO GA VIDELI MESEC DANA, U ŠOKU SMO ŠTO JE UHAPŠEN" Prijatelji i kolege profesora Mašinskog fakulteta u neverici: Otišao je na službeni put...

Aleksandar Simonović je 19. septembra uhapšen u Kirgistanu, a sumnjiči se za davanje mita.

inovacionicentar.rs

Prijatelji i kolege uglednog profesora Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Aleksandra Simonovića, koji je, podsetimo, uhapšen još 19. septrembra u Kirgistanu, šokirani su ovom vešću. Kako pojedini kažu za Kurir, nisu ga videli mesec dana, ali im ni na kraj pameti nije bilo da je zavešio iza rešetaka.

- Sve nas je zatekla vest da je Simonović uhapšen u Kirgistanu, nemamo nikakvu bližu informaciju o tome. Ono što nam je poznato jeste da je Aleksandar otišao na službeni put na lični zahtev, ali od 19. septembra o njemu se ništa ne zna. Prošlo je više od mesec dana, a to nije mali vremenski period - kaže jedan poznanik za Kurira.

Podsetimo, vest o hapšenju Simonovića potvrdila je njegova supruga Branka Simonović, rekavši za portal IN4S da je njen suprug otputovao u Kirgistan kao prevodilac i stručni konsultant sa putnim nalogom Mašinskog fakulteta, međutim, kako joj je najpre rečeno da je u pitanju greška, odnosno zamena identiteta i da će ubrzo sve biti rešeno, ona nije preduzimala ništa u tom trenutku.

Međutim, kako je rekla, ispostavilo da je reč o nečemu mnogo ozbiljnijem i da se njenom mužu na teret stavlja davanje mita.

- Nama je savetovano da se ne oglašavamo, ali smo ćutali i zbog porodice.  Ali, više nemamo kud, jasno nam je da, ako se ne uključe naše institucije i javnost, sve može poći po zlu. U pitanju su ljudski životi. Sudbina naše porodice je u rukama ljudi koji znaju da moj suprug nije kriv. Firma s kojom je sarađivao ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji s Mašinskim fakultetom - rekla je Branka Simonović.

Kako je dodala, ona, kao i Aleksandrove kolege, znaju da on nije ništa kriv i da nije umešan u bilo šta nečasno.

Inače, dr Aleksandar Simonović bio je do skoro prodekan za nastavu i šef Katedre za vazduhoplovstvo, a na Mašinskom fakultetu predaje 13 predmeta.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

05:17
KORUPCIJA U DRŽAVNOM ZDRAVSTVU Stankov: Pacijenti treba da znaju svoja prava, a lekari rade nešto ŠTO NIKAKO NE BI SMELI! Izvor: Kurir televizija