UHAPŠENOM PROFESORU IZ BEOGRADA VEĆ ZAKAZANO SUĐENJE U KIRGISTANU! Simonovićevi prijatelji u čudu: Čuli smo da je u pitanju neki...

Jedan poznanik uhapšenog profesora dodaje da su Simonovićevi prijatelji, kad su čuli za događaj, pokušali da dođu do više informacija, a tada su i saznali da ugledni profesor ima zakazano suđenje.

inovacionicentar.rs

Prijatelji i kolege uglednog profesora dr Aleksandra Simonovića koji je 19. septembra uhapšen u Kirgistanu rekli su za Kurir da su šokirani vešću o njegovom hapšenju. Neki od njih kažu da ga nisu videli mesec dana, ali takođe i da su nedavno saznali da je profesoru već zakazano suđenje u Kirgistanu i to za novembar.

- Sve nas je zatekla vest da je Simonović uhapšen u Kirgistanu, nemamo nikakvu bližu informaciju o tome. Poznato nam je da je na lični zahtev otišao na službeni put, ali od 19. septembra o njemu nismo znali ništa. Prošlo je više od mesec dana, a to nije mali vremenski period kako ga nismo videli - kaže jedan poznanik za Kurira.

On dodaje da su Simonovićevi prijatelji, kad su čuli za događaj, pokušali da dođu do više informacija.

- Nažalost, zasad nismo mogli da saznamo detalje oko hapšenja Aleksandra, sem da je u pitanju neki mito, ali smo saznali da mu je već zakazano suđenje za novembar - kazali su za Kurir poznanici dr Aleksandra Simonovića.

Dr Aleksandar Simonović, svojevremeno jedan od najmlađih profesora Beogradskog univerziteta, doskorašnji prodekan za nastavu i šef Katedre za vazduhoplovstvo, predavač je 13 predmeta na Mašinskom fakultetu. Osim toga, na desetine objavljenih radova u naučnim studijama dokazuju da je dr Aleksandar Simonović istovremeno i plodonosan naučnik.

Podsećanja radi, ugledni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu dr Aleksandar Simonović, uhapšen je 19. septembra u Kirgistanu! Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je za Kurir da su dva državljanina Srbije uhapšena u Kirgistanu i da je o njihovom privođenju obavešten konzulat Srbije u Moskvi koji preduzima sve radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Da je dr Aleksandar Simonović uhapšen u inostranstvu potvrdila je i njegova supruga Branka Simonović, koja je za portal IN4S rekla da je njen suprug otputovao u Kirgistan kao prevodilac i stručni konsultant sa putnim nalogom Mašinskog fakulteta. Ona je dodala da su joj dobronamerni prijatelji objasnili da je u pitanju zamena identiteta, da je angažovan najbolji advokat i da će brzo sve biti rešeno.

(Kurir.rs / Jelena Spasić)