Svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta Inkluzivni resurs centar: Projekat poboljšanja mera inkluzije Roma koji finansira Evropska unija

Grad Kruševac

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) je u Beogradu organizovala svečano potpisivanje povodom početka realizacije više od 50 lokalnih projekata u oblasti unapređenja socijalne zaštite i inkluzije Roma. Podrška je omogućena u sklopu projekta "Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou", koji finansira Evropska unija.

U ime grada Kruševca, svečanoj ceremoniji potpisivanja prisustvovala je Snežana Aleksić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti i Svetlana Vidanović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave.

Realizacijom lokalnih projekata u okviru grant šeme projekta, gradovi i opštine imaće priliku da poboljšaju kvalitet usluga socijalne zaštite i mera inkluzije Roma na lokalnom nivou. Tom prilikom, predstavljena je i finansijska podrška lokalnim samoupravama za uvođenje novih usluga socijalne zaštite, razvijenih tokom stručne podrške SKGO odabranim gradovima i opštinama.

Ukupna vrednost finansijske podrške koja će biti dodeljena lokalnim samoupravama iznosiće oko 3,6 miliona evra, a za međuopštinski projekat "Inkluzivni resurs centar" pri Centru za osobe sa invaliditetom koji će zajednički realizovati  Grad Kruševac i opština Ćićevac, obezbeđena je suma od 95.000 evra.

Kurir.rs/Ž. Milenković