Srpska glumica je bila zvezda, a završila na ulici u najvećoj bedi: Do poslednjeg dana brinula je o ćerki i bolesnom unuku, svi su je zaboravili

Kad se svojevremeno preselila iz rodne Vojvodine u Beograd, porodičnu kuću koju je stekla u braku s prvim suprugom zamenila je za stan u centru Beograda.

Printskrin / You Tube

Gizela Vuković je bila srpska pozorišna i filmska glumica. Od 1948. godine je glumila i pevala u pozorišt. Bila je članica Hrvatskog narodnog kazališta u Subotici. Bila je zvezda tamošnjeg pozorišta. Glumila je uloge Koštane, Hasanaginice, Sonje iz dela Čehova i dr. Na kraju je dočekala veoma tužnu i potresnu sudbinu.

Kad se svojevremeno preselila iz rodne Vojvodine u Beograd, porodičnu kuću koju je stekla u braku s prvim suprugom zamenila je za stan u centru Beograda.

Youtube Printscreen 

"Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete", govorila je glumica pa dodala da je u jednom trenutku sve krenulo po zlu:

Dugovi su se gomilali pa su ih izbacili iz stana

"Ćerkina agencija je počela da gomila dugove... Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala "Arena" - ispričala je Gizela svojevremeno za "Novosti" i dodala:

Printskrin / You Tube 

"Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili",rekla je ona tada.

Uprkso svim nedaćama nije se odvaja od porodice, pa je brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku.

"Ćerka Milica danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice - ispričala je tada kroz suze Gizela.

Printskrin / You Tube 

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

"Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem",  rekla je Gizela pred smrt u intervjuu za "Novosti".

(Kurir.rs/M.J)

This browser does not support the video element.

00:19
Stojiša Oljačić je glumac koji posećuje Sergeja Izvor: Kurir