ERDOGAN: Osuđujem gnusni teroristički napad i želim Božju milost našim mučenicima

Erdogan je zahvalio Putinu na saučešću upućenom porodicama onih koji su izgubili živote u današnjem terorističkom napadu u Ankari

X @ihacomtr

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je danas teroristički napad u Ankari tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama samita BRIKS.

Erdogan je zahvalio Putinu na saučešću upućenom porodicama onih koji su izgubili živote u današnjem terorističkom napadu u Ankari, preneo je TRT Haber.

„Imamo četiri mučenika i 14 povređenih. Osuđujem ovaj gnusni teroristički napad i želim Božiju milost našim mučenicima“, rekao je Erdogan.

U delu sastanka otvorenog za novinare, Erdogan je zahvalio Putinu na pozivu i izrazio zadovoljstvo što se ponovo sreo sa njim posle sastanka u Astani.

EPA Erdem Sahin 

Podsetivši da je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boravio u petak u Istanbulu povodom Platforme za regionalnu saradnju 3+3, Erdogan je rekao Putinu da želi da ga vidi što pre u Turskoj.

Erdogan je kazao da se nastavljaju napori da se reše problemi u bankarskom plaćanju između dve zemlje.

„Naša ministarstva trezora i finansija i centralne banke su u kontaktu sa ciljem uspostavljanja mehanizma po ovom pitanju. Pokrenuta je i međuinstitucionalna studija između naših ministarstava trgovine. Prošle nedelje smo vašoj delegaciji preneli listu proizvoda koji nisu uključeni u obim sankcija i ne predstavljaju komercijalni rizik“, istakao je Erdogan.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen X 

Sastanak, kome su prisustvovali ministar spoljnih poslova Hakan Fidan, ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bairaktar, ministar trgovine Omer Bolat, direktor komunikacija Predsedništva Fahretin Altun, direktor Nacionalne obaveštajne organizacije (MIT) Ibrahim Kalin, glavni savetnik predsednika za spoljnu politiku i bezbednost Akif Čagataj Kilić i zamenik predsednika AK Partije i portparol stranke Omer Čelik, trajao je oko jedan sat. 

Kurir.rs/TRT Haber/Agencije/Preneo: P. P. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:13
Značaj posete predsednika Erdogana  Izvor: Kurir televizija