MAŠINOVOĐA PRIMETIO AUTOMOBIL UZ PRUGU, ZAUSTAVIO VOZ PA SE ŠOKIRAO: Odmah reagovao zbog onoga što je ugledao!

Herojski gest

Shutterstock

Mašinovođa koji je upravljao teretnim vozom na liniji Podgorica – Nikšić, u blizini stajališta Slap, zaustavio je voz i pružio pomoć ženi koja je bila u lošem zdravstvenom stanju u svom automobilu pored koloseka.

Kako je kazao, u toku vožnje je primetio putnički automobil parkiran tik uz prugu, što mu je bilo sumnjivo i privuklo mu pažnju. Reagovao je odmah, kako bi se izbegla potencijalna opasnost i zaustavio voz. Približio se vozilu i kroz prozor ugledao ženu u veoma teškom stanju, i odmah pozvao policiju i hitnu pomoć.

Mašinovođa koji je želio da ostane anoniman, kazao je da su na licu mesta ubrzo se pojavile nadležne službe. Policija je osigurala područje, dok su lekari hitne pomoći brzo preuzeli ženu koja je pokazivala znakove ozbiljnih zdravstvenih problema.

"Ovaj herojski gest naišao je na pohvale u lokalnoj zajednici, kao i među kolegama u železničkoj službi. Njegova prisebnost i odlučnost u ključnom trenutku pokazale su koliko su vitalni ljudi na prvoj liniji javnih službi, ne samo zbog profesionalnih obaveza, već i zbog ljudskosti i spremnosti da pomognu kada je to najpotrebnije", prenosi portal "Volim Danilovgrad".

Kurir.rs/Volim Danilovgrad