ZVEZDIN BLJESAK NA STARTU SEZONE NIJE IZENANĐENJE! Trener Reala hvalio crvene-bele pred utakmicu u Madridu

Ćus Mateo pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi uoči međusobnog duela u Evroligi.

EPA-EFE/Kiko Huesca

Crvena zvezda gostuje Real Madridu (20.45) u okviru petog kola Evrolige, a oba trenera imaju probleme sa povredama. Već znamo da je Zvezda bez pomoći Džoela Bolomboja (neće biti ni Petruševa koji nije mogao odmah da bude registrovan), dok će Real takođe biti bez pomoći Usmana Garube i Andresa Feliza, ali sa Džananom Musom.

Trener "kraljevskog kluba" Ćus Mateo rekao je da ne razmišlja da li njegova ekipa može da dobije "tri meča za redom" prvi put ove sezone, pošto smatra da to može samo da proizvede kontra-efekat.

"Mislim samo o sledećoj utakmici i videćemo šta će biti. Prošle godine smo imali 19 pobeda u nizu, sada smo pobedili Panatinaikos i Đironu i to je to. Remeti ti fokus ako stalno misliš o tome šta dolazi, idemo samo na pobedu protiv Zvezde", rekao je Mateo.

Upozorava svoje momke da ne žure, da "ne trče pre nego što prohodaju", dodajući da samo smirenost može da donese uspeh u ovoj fazi sezone, pa da isto tako mora da bude i protiv Zvezde - za koju kaže da ima dobar tim i dobrog trenera.

"Ja nisam iznenađen dobrim startom njihove sezone zbog kvaliteta igrača i zato što su fizički jak tim koji se dobro brani i koji ima poene u rukama. Jako je dobro napravljen tim", dodao je Ćus Mateo govoreći o Crvenoj zvezdi koja u Madrid dolazi nakon skora 3-1 u Evroligi.

Istakao je da nije bitno da li Zvezda dolazi u "vreme ili nevreme" pošto svakako sa svim timovima moraju da igraju dva puta, ali ističe da će biti teško pobediti Beograđane - jer je samo Barselona uspela da ih zaustavi i to posle produžetka.

Što se tiče povređenih igrača, Mateo ističe da je Džanan Musa "bio u bolovima" posle meča sa Đironom, pošto je izvrnuo zglob, ali da je trenirao u utorak i sredu i biće spreman za meč. Što se tiče Garube, sa njim ne žure, kao ni sa Andresom Felizom koji neće sigurno još neko vreme trenirati.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:14
Navijači Partizana u Areni zovu na meč u Humskoj Izvor: MONDO