"Tešila je moju trudnu suprugu" Otac Predrag Popović tvrdi da mu se Sveta Petka javila u snu: Ono što se sutradan desilo u crkvi je neverovatno

Otac Predrag Popović tvrdi da mu se SVETA PETKA javila u snu: "Tešila je moju trudnu suprugu" - ono što se sutradan desilo u crkvi je neverovatno

Instagram

Otac Predrag Popović je jednom prilikom podelio duboko ličnu priču i otkrio kako mu se Sveta Petka u delikatnom životnom trenutku javila u snu.

Pravoslavni sveštenik je duže od dve decenije u braku sa suprugom Ivanom, sa kojom ima troje dece, Teodoru, Petra i Pavla, a Sveta Petka uživa posebno poštovanje ove porodice.

– Imali smo mnogo iskušenja u rađanju naše dece. Ali, sve se dešava s razlogom, uvek naučimo nešto novo. Bude tako velikih borbi. Prvo se rodila Teodora, a onda i mali Pera, u sedmom mesecu trudnoće, sa svega 1400 grama. Kao i svako prevremeno rođeno dete, imao je brojne probleme. Ipak, nikad nisam ni pomislila da Petar neće izrasti u zdravo dete. Najvažnije je da se uzdamo u Gospoda – poručila je svojevremeno popadija koja se hrabro hvatala u koštac sa svim nedaćama, a bilo ih je.

Otac Predrag Popović je detaljno opisao jedan san, kada mu se, kako je ispričao, javila Sveta Petka.

Imao sam priliku da razgovaram sa Svetom Petkom i da je vidim, što je ostavilo na mene dubok trag. U to vreme bio sam veroučitelj, živeo sam u Vrnjačkoj Banji, a moja supruga je bila trudna sa Teodorom. Ujutru je trebalo da idemo na liturgiju. Te noći sam sanjao prizor, pozadine nije bilo, samo svetlo, a jedna monahinja je mazila, ljubila i tešila moju trudnu suprugu.Otac Gerasim mi je rekao da se san ne tumači ukoliko u njemu nema znak krsta, jer sam đavo može da uzme oblik svetitelja, ali krst ne može. Prilazim joj i ona meni. Pitao sam je: "Ko ste vi?", odgovorila mi je: "Ja sa mati Paraskeva". "Imate li vi krst?", pitao sam je – ispričao je otac Predrag i dodao:

Ona pomera odoru, a ispod nje krst od orahovine. Ja sam se povukao, a ona je nastavila da teši moju suprugu. Krenuli smo u crkvu ujutru kada sam se probudio, otišao sam u oltar gde sam pomagao i pogledao sam da li je neko ustao da moja supruga sedne. Vidim Ivana sedi, a pored nje monahinja u crnom, mazi je, ljubi i grli baš kao u mom snu. Završava se liturgija, Ivana prilazi sa monahinjom i kaže: "Ovo je mati Paraskeva iz manastira Svete Petke kod Šapca". Ja joj kažem šta se dogodilo prethodne večeri, a ona se okrene mojoj supruzi i kaže joj: "Dušo, ne brini, tebe je mati Paraskeva uzela pod zaštitu, biće sve u redu i porodićeš se bez problema".

Popović je na kraju dodao:

– Gospod se otkriva i meni i njoj, to je brak, dvoje kao jedno telo, meni se Gospod javio u snu, a njoj na javi - zaključio je otac Predrag Popović, prenosi Blic žena.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

03:45
SVEŠTENIK OBJAŠNJAVA ČEGA SE SEĆAMO NA VELIKI ČETVRTAK: Ključna je tajna večera, a evo kako je nastao izraz "Judin poljubac" Izvor: kurir televizija