SAVETNIK PREMIJERA O REKONSTRUKCIJI VLADE: Vučević će odlučivati u konsultaciji sa predsednikom države i vladajućom većinom

Savetnik premijera Predrag Rajić govorio je o rekonstrukciji Vlade koja bi mogla nastupiti na proleće kao i o važnosti posete poljskog premijera Donalda Tuska i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen

Kurir Televizija

Savetnik predsednika Vlade Srbije Predrag Rajić rekao je komentarišući najave da bi do rekonstrukcije Vlade moglo doći na proleće da će o tome premijer Vučević odlučivati u konsultaciji sa predsednikom države i vladajućom većinom.Videćemo da li će do rekonstrukcije doći, bitno je da je rad svakog na proveri, rekao je Rajić.

Savetnik premijera osvrnuo se na posetu premijera Poljske i Grčke Donalda Tuska i Kirjakosa Micotakisa. Rajić je istakao da Poljska zauzima sve važniji položaj u EU, da je demografski u naletu, ekonomski i infrastrukturno, a da je jedino ta država prošla krizu 2008. godine gotovo potpuno neoštećena, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, Poljska je važna država, koja prednjači i važno je da sarađujemo sa njom.

"Činjenica je da Tusk i Varšava vide Srbiju kao važnu zemlju. Ovo je poruka koliko je Srbija važna na mapi Evrope i sveda, i da je naša politika dala rezultate", kaže Rajić i dodaje da svi uočavaju da imamo svoju politiku i imamo svoj interes i žele da sarađuju sa nama.

Instagram/printscreen  Donald Tusk i Miloš Vučević

Kada je reč o približavanju Srbije EU, Rajić kaže da je u Briselu konglomerat i da nije lako postići jedinstvo pa ni po pitanju pristupa Srbije EU.

"To je naš strateški cilj. On delom zavisi od nas, ali i od EU. Značajno je i za EU da ima Srbiju", kaže Rajić.

Napomenuo je da je tokom posete Indoneziji uvideo da bi i oni voleli da Srbija bude deo Evropske unije kako bi bila spona.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine koji bi trebalo danas da se nastavi, savetnik premijera je rekao da imamo novu situaciju na Merdaru, gde je Aljbin Kurti zvanično ukinuo zabranu prolaska srpske robe, a na terenu imamo situaciju da kamioni stoje i roba se kvari.

"Oni koji su izvršili pritisak na Kurtija imali su želju da se na simboličkom nivou to uradi. Kurti će ostaviti tu situaciju jer mu se bliže izbori. Nisam optimista u vezi sa pregovorima", napomenuo je Rajić.

 Kurir.rs/RTS/Prenosi: A.Ć.