JOKIĆ JE ZVER, BIO SAM NERVOZAN ZBOG SRBIJE! I ovo se desilo - Barak Obama skinuo kapu Pešiću i Orlovima: Video sam da možemo da izgubimo...

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama govorio je o polufinalnoj utakmici Olimpijskih igara.

Dado Đilas, AP Morry Gash

"Drim tim" je uz puno muka i problema uspeo da napravi preokret i pobedi Srbiju, a da potom u finalu trijumfuje nad domaćinom Francuskom i dođe do zlata.

Obama, za kojeg je odavno poznato da je ozbiljan ljubitelj košarke, bio je gost podkasta u kojem je ulogu domaćina imao Tajris Halibarton, košarkaš koji je bio deo reprezentacije SAD u Parizu.

U jednom delu podkasta tema je bila najteža utakmica na tom turniru.

"Srbija me učinila nervoznim. I trenera Kera sigurno. Gledajte, Jokić je zver. On je i pametan i efikasan i veliki je. Ima viziju kao Leri Bird ili Arvidas Sabonis. Ima neverovatno meku ruku. Tu su bili i drugi momci, koji su sjajno pogađali sa distance", rekao je Obama.

Istakao je da je strahovao za ishod utakmice.

"Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam video da postoji mogućnost za to. Posebno kada je bilo 15 razlike u trećoj četvrtini. Bilo je stresno, a recimo tek negde na dva minuta pre kraja sam znao da ćemo da pobedimo".

Rekao je i da smatra da je Džoel Embid bio ključan za pobedu SAD u tom polufinalu.

Embid je odigrao veoma dobro. Našao je neku dodatnu motivaciju kada je tu Jokić. Entoni Dejvis je odličan, ali ne može da se nosi sa Jokićem. Sve se dobro završilo", zaključio je Barak Obama.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:11
Emocija Nikole Jokića posle koša Izvor: RTS