ZAKUCAO SE U OGRADU PRI BRZINI OD 145 KM/H, HELIKOPTEROM GA PREVEZLI U BOLNICU! Preživeo je stravičnu nesreću na stazi, ali i dalje prolazi kroz pakao!

Marco BERTORELLO / AFP /Profimedia

Proslavljeni skijaš Aleksander Amodt Kilde obavestio je javnost da će propustiti celu narednu sezonu.

Sjajni Norvežanin je u januaru doživeo stravičnu nesreću u švajcarskom Vengenu. Pri brzini od 145 km/h izgubio je kontrolu i zakucao se u zaštitnu ogradu. Zadobio je tom prilikom ozbiljne povrede i helikopterom je hitno prebačen u bolnicu.

Doživeo je ozbiljnu povredu ramena i mišića desne potkolenice.

Sada je putem društvenih mreža obavestio javnost da ga čeka još jedna operacija levog ramena zbog koje će biti prinuđen da propusti celu narednu sezonu.

"Prošlo je devet meseci od mog pada u Vengenu. Bilo je uspona i padova na svim nivoima, ali poslednja dva meseca su posebno izazovna, fizički ali i psihički. Video sam svetlo na kraju tunela, sve je išlo kako treba, i što se oporavka noge tiče i ramena. Onda se pojavio čudan osećaj u ramenu, ali mislio sam da je to deo procesa. Međutim, pregled je pokazao da imam tešku infekciju u ramenu" otkriva Aleksander i dodaje:

Cornelius Poppe / NTB Scanpix /Profimedia 

"Nakon 10 dana uzimanja antibiotika ustanovljeno je da mi je potrebna još jedna operacija. Nažalost , to znači da se neću takmičiti, ali potpuno sam posvećen rehabilitaciji i naporno ću raditi kako bi se vratio snažan", poručio je slavni skijaš.

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

01:39
Ife Lundberg izjava posle poraza KK Partizan Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić