PROBLEMI SA SKOKOM, ODLUKE SUDIJA, POVREDA DŽONSA, PROMAŠAJ NILIKINE... Partizan je izgubio od Virtusa, ali nije sve tako crno! Vreme je da se nauči na greškama

Starsport

Košarkaši Partizana doživeli su bolan poraz u petom kolu Evrolige i od beogradskih crno-belih bolji je bio Virtus iz Bolonje rezultatom 70:69. Ponovo je Virtus bio koban po četu Željka Obradovića i još jednom je Partizan pao posle neizvesne završnice. Diskutabilne sudijske odluke u finišu i veliki promašaj Frenka Nilikine četiri sekunde pre kraja dospeli su u centar pažnje, ali daleko od toga da je ovo jedini problem crno-belih viđen u beogradskoj Areni.

Kada tim vodi više od 36 minuta, igra više nego korektnu defanzivu, ali ne može da prelomi utakmicu - onda razlog poraza ne može da se traži u sudijskim odlukama, sreći i jednom lošem potezu. Krenimo redom...

PROBLEMI SA SKOKOM

Partizan već nekoliko sezona ima velikih problema kada je skok u pitanju, a to se primetilo i na meču protiv Virtusa. Centarska linija crno-belih često je dozvoljavala drugu, pa čak i treću priliku za napad timu iz Bolonje, te je ovaj segment igre bio jedan od ključnih kada je prvi poraz u beogradskoj Areni ove sezone u pitanju.

Tajrik Džons ove sezone prosečno beleži tek 4.6 skoka po meču u Evroligi, dok je Brendon Dejvis na samo 2.2 i ovo je problem koji se mora ispraviti u nastavku sezone.

Starsport 

Partizan je protiv Virtusa imao 28 skokova, dok je tim iz Bolonje 34 puta uhvatio loptu posle promašaja. Takođe, "bode oči" da je Virtus imao skoro isto ofanzivnih (15) koliko Partizan defanzivnih (18) skokova! Zaista, faktor koji je na kraju bio jedan od ključnih za konačan rezultat.

POVREDA KARLIKA DŽONSA

Šest i po minuta pred kraj utakmice protiv Virtusa Partizan je ostao bez Karlika Džonsa koji je u velikim bolovima iznet sa terena. Kada je ostao bez svog plejmejkera - Partizan je izgubio i igru! Nisu blistali crno-beli, ali je Džons nekako povezivao redove, a njegovim izlaskom krenuo je i potop koji se završio porazom.

Starsport 

Da nevolja bude veća, prema prvim rečima Željka Obradovića situacija sa Džonsom nije idealna.

- Pitao sam ga kako se oseća i kaže da nije dobro. Ići će na snimanje, pa ćemo videti šta i kako - rekao je trener crno-belih posle meča.

Dakle, pored problema sa skok igrom, crno-beli imaju problem i sa organizacijom napada, posebno kada Karlik Džons nije na terenu. 

NIJE SVE TAKO CRNO

Problemi sa skokom, povreda Karlika Džonsa, sudijske odluke u finišu koje su definitivno uticale na konačan ishod, kao i promašaj Frenka Nilikine koji je poput Frenka Kaminskog prošle sezone imao neuspešan pokušaj za pobedu u poslednjoj sekundi... Ovo su ključni faktori poraza Partizana od Virtusa u petom kolu Evrolige. 

Ipak, nije sve tako crno! Čak naprotiv! Voljni momenat kod igrača nešto je što se mora pohvaliti i ovo je pozitivna promena u odnosu na prethodnu sezonu. Ponovo nije bilo izgubljene lopte, lakih poena protivnika, bacali su se crno-beli po terenu i ako zadrže takav pristup - nema dileme da će im se uz kvalitetan rad i vratiti!

Posebno bi trebalo istaći potez Frenka Nilikine kog je poraz toliko pogodio da je snimljen kako u praznoj beogradskoj Areni šutira ka košu i to u kasnim večernjim satima. Zabolelo ga je što je promašio šut za pobedu, pa je ostao da vežba kako se slične stvari ne bi ponovile!

Navijači Partizana sasvim sigurno se sećaju promašaja Novice Veličkovića za pobedu protiv Panatinaikosa u "Pioniru" 2007. godine.

- Imao sam taj šut, sledeći put neću promašiti - rekao je posle tog meča Veličković, a zatim je sledeća stvarno ušla i Partizan je naredne sezone na njegovim krilima srušio Panatu.

Deluje da i kod Nilikine, ali i svih ostalih igrača iz aktuelnog sastava Partizana postoji isti motiv, te zbog toga ovaj poraz ne može da se gleda kao katastrofa. Priliku da isprave propušteno izabranici Željka Obradovića imaće već u narednoj rundi kada u beogradsku Arenu dolazi Monako.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

01:03
Partizan, Grobari, Evroliga, Arena Izvor: Kurir