ADVOKAT OŠTEĆENIH TVRDI: Evo kog datuma se očekuje kraj suđenja! Najnovije informacije sa suđenja u slučaju Ribnikar: Ovo su veštaci danas rekli pred govornicom

Kurir Televizija

U Višem sudu u Beogradu vodi se parnični postupak koji su porodice ubijenih u Ribnikaru, pokrenule protiv dečaka ubice, njegovih roditelja i škole.

Suđenje je završeno, a novinarka Kurira Slađana Nedeljković donosi detalje ispred samog suda za "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

- Predsednica komisije veštaka koji su psihički i psihološki veštačili dečaka koji je tog trećeg maja prošle godine izvršio masakr, Aneta Lakić, stala je pred sudsku govornicu i navela da je od velikog značaja sva prikupljena dokumentacija i analize koje su urađene, takođe sudija je predložila da se sudu dostavi foto dokumentacija svih veštačenja, a naročito onih vezanih za taj kobni datum. U trenutku kada je branilac oštećenih predložio da suđenje bude zatvoreno za javnost, mi smo napustili sudnicu jer su u tom trenutku ispitana dvojica veštaka koji su pričali o psihičkom i psihološkom stanju roditelja koji su svoju decu izgubili u ovoj strašnoj tragediji. Nakon suđenja, medijima se obratio adovkat oštećenih - rekla je Nedeljković.

This browser does not support the video element.

02:09
ADVOKAT OŠTEĆENIH TVRDI: Evo kog datuma se očekuje kraj suđenja!  Izvor: Kurir televizija

- U prethodnom periodu u parničnom postupku urađena su veštačenja, a na današnjem ročištu su saslušani veštaci, koji su razjasnili pojedine psihološke i psihijatrijske kategorije i odgovorili na pitanja koja su optuženi imali. Ostalo je da se proveri još neki deo dokumentacije i verujem da sa time praktično ulazimo u završnu fazu parničnog postupka, a sledeće ročište je zakazano za 11. septembar. Tada možemo da očekujemo da suđenje bude završeno, osim ako ne bude nepredviđenih situacija - rekao je Ognjen Božović, advokat oštećenih.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

03:09
Jedna od roditelja koja se pojavila među prvima ispred Ribnikara  Izvor: Kurir televizija