"Deci u kafićima nije mesto, ovo nije igraonica da trče i lome čase" Beograđanka pobesnela zbog bahatih roditelja: Bezobrazluk

Mnogi roditelji su osudili ovu naviku pojedinih mama i tata

Petar Aleksić

Pojedini roditelji u Srbiji vode mališane u kafiće i restorane gde neki od njih često uznemiravaju goste svojom bukom i trčanjem oko stolova što neke građane posebno nervira.

O ovom problemu i nedovoljnom vaspitanju pojedine dece kao i nereagovanja roditelja pokrenula se polemika na društvenoj mreži X gde su korisnici oštro osudili takve postupke roditelja.

- Ne mogu da shvatim ljude koji odluče da povedu decu u kafić, a ne nauče ih osnovnoj kulturi. Prvo ja nisam vaspitačica, drugo ovo nije igraonica da tvoja deca trče po kafiću i lome čase, treće drugi gosti su došli da popiju kafu na miru ne da slušaju vrištanje dece - pisalo je u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

- Zato ja svom uvek pustim crtani (jednom u godini kad odem na kafu), neće mu ništa biti za tih 20 minuta što ga odgleda. Znam da će biti nemiran jer nigde ne stoji, samo da mu je trčati i ne želim nikog da uznemiravam - napisala je jedna majka , a druga dodala:

- Svaki put isto kažem. Dodatno, u kafićima je bučno i zagušljivo, deci tu nikako nije mesto.

Oni roditelji koji pak vode decu sa sobom tvrde da većina dece nema takve loše navike.

Shutterstock, Ilustracija 

- Slazem se, moja ide samnom oduvek, ali nikad nije imala te momente da trči po kafiću i smara ljude.. Igra se za stolom, boji, crta, ćaskamo.. I svakako idemo samo leti kad rade baste jer ne sedimo u zadimljenom sa njom.

Korisnici X-a su naglasili i da roditelji "ne shvataju problem, niti to vide kao problem, a kasnije su svi drugi krivi, samo ne oni".

- Oduvek me je to nerviralo. Sad kada imam dete od godinu dana (još uvek ne trči i ne lomi čaše) mi je ne vodimo. Ne pamtim kad sam sela da popijem kafu. Letos dok su radile bašte još nekako, ali sada ne. Prvo zagušljivo je i za nas, kamoli za nju, a drugo njoj to nije zanimljivo - dodala je jedna majka.

This browser does not support the video element.

05:35
Psiholog izneo analizu: Da li je vaspitanje roditelja moglo da stvori ovakvog monstruma? Izvor: Kurir televizija