Tekvondistkinja Aleksandra Perišić podelila savete deci na Sajmu obrazovanja: Ovako je izgledao 5. dan, đaci su bili baš vredni

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.

Ministarstvo Prosvete

Na štandu Ministarstva prosvete u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava pod sloganom „Pobedi znanjem“ učenici i nastavnici osnovnih škola predstavili su učeničke zadruge i aktivnosti u okviru obogaćenog jednosmenskog rada, dok će tokom popodneva srednje stručne škole predstaviti obrazovne profile i postignuća svojih učenika.

Posebno iznenađenje za učenike bila je poseta tekvondistkinje Aleksandre Perišić, koja je sa njima razgovarala o značaju sporta i svojim iskustvima sa Olimpijskih igara u Parizu gde je osvojila srebrnu medalju.

Ministarstvo Prosvete 

- Posebno mi je drago što sam danas na ovom Sajmu razgovarala sa puno dece. Moj put nije bio baš lak. Znanje, rad i disciplina doneli su sigurno uspeh. Mislim da za sve što želite da ostvarite morate da imate znanje, potrebna je i disciplinu, ali i da vredno radite. Na taj način mogu da se savladaju sve prepreke - rekla je ona. Tokom današnjeg sajamskog dana OŠ „Dragojlo Dudić“ iz Beograda predstavila je rad učeničke zadruge, a učenici su demonstrirali način na koji prave suvenire, bedževe, dekorišu šolje i kišobrane.

Ministarstvo Prosvete 

Ova škola predstavila je i šahovsku i likovnu sekciju, a za posetioce Sajma su priredili i izložbu likovnih radova. Učenici Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke napravili su posebnu atmosferu na štandu Ministarstva izvođenjem klasičnih i drugih kompozicija. Učenici OŠ „Matija Gubec“ iz Donjeg Tavankuta prezentovali su proizvode svoje učeničke zadruge i za posetioce Sajma pripremali baratfile, poslasticu-specijalitet iz svog kraja.

Ministarstvo Prosvete 

Učenici OŠ „Pavle Popović“ iz Vranića prikazali su slatke i slane proizvode koje prave u okviru aktivnosti obogaćenog jednosmenskog rada, kao i projekat „Vreme dođe da i Vranić pođe.“. Tokom popodneva Srednja turistička škola iz Beograda promovisaće obrazovne profile iz oblasti turizma, „Politehnika - škola za nove tehnologije“ iz Zemuna predstaviće znanja i veštine iz oblasti robotike i mehatronike, dok će Poljoprivredno - veterinarska škola sa domom učenika iz Svilajnca pokazati na koji način se povezuju teorijska i praktična znanja i izložiti svoje proizvode. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

10:57
SREBRNA HEROINA ALEKSANDRA PERIŠIĆ ZA KURIR: Kada sam zaplakala nakon finala, pao mi je kamen sa srca, ALI TUGA ZA OVIM OSTAJE Izvor: Kurir televizija