5. ministar koji se oglasio! Gajić: Siguran sam da će nadležni organi državne uprave da ispitaju slučaj braće Rajić. Ministarstvo sporta stoji na raspolaganju

ATAIMAGES

Siguran sam da će nadležni organi državne uprave da ispitaju ovaj slučaj, a Ministarstvo sporta stoji na raspolaganju za sve što je u našoj nadležnosti, kaže za Kurir ministar sporta Zoran Gajić, inače peti ministar koji se oglašava o ovom slučaju povodom braće Dušana i Stojana Rajića iz "Dijabetes revolucije", koji rade kao fitnes treneri, a da za to nemaju licencu.

Kurir Televizija  Zoran Gajić

Uz to, Rajići su na društvenim mrežama iz čista mira napali Kurir i Jelenu S. Spasić (nikad ih nije ni videla, ni čula, niti pomenula), da smo navodno uzeli njihove zasluge u borbi za decu obolelu od dijabetesa, te su krenule pretnje, vređanja, targetiranje, objavljivanje fotografija novinarke... Isti ti Rajići obolelima od dijabetesa dele medicinske savete preko mreža, a dana obrazovanja iz medicine nemaju. Takođe, ovi bodi-bilding i fitnes operativni treneri, kako im je zvanje nakon završenog tromesečnog kursa, nemaju dozvolu za rad, o čemu je Kurir već pisao. Dakle, protivzakonito drže personalne treninge klijentima.

Izdat nalog za vanredni nadzor rada Rajića

Po nalogu Sekretarijata za sport i omladinu Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije već deluje.

- Dopisom Sekretarijata za sport i omladinu Gradske uprave grada Beograda broj XX-05-661.1-129/2024 dostavljene su informacije o udruženju "Dijabetes revolucija" i sportskim stručnjacima Dušanu Rajiću i Stojanu Rajiću. Zavod za sport i medicinu sporta RS izdao je nalog za vršenje vanrednog nadzora nad stručnim radom pomenutog udruženja i navedenih osoba - navode za Kurir iz Zavoda.

- U interesu javnosti i sporta jeste da se eventualni prekršaji u oblasti sporta procesuiraju u propisanim postupcima i na način uređen važećim propisima. Svako ko se bavi pružanjem bilo kakvih usluga ili saveta u vezi sa sportom, mora da ima odgovarajuću licencu za to, baš kao i u svakom drugom poslu za koji zakon propisuje licencu - naglašava Gajić.

Podsetimo, iz Vlade Srbije najpre se oglasio ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je između ostalog rekao:

- Ako postoji osoba kojoj kao roditelj deteta obolelog od dijabetesa treba da budem zahvalan za sve što je pozitivno učinila za decu obolelu od dijabetesa, ali i za nas roditelje, onda je to svakako novinarka Kurira Jelena S. Spasić i medij za koji radi. Veliko hvala i puna podrška!

Kurir, Privatna Arhiva  Dušan i Stojan Rajić

Potom je ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić došao u Kurir da nas podrži i naglasio da je nedozvoljen i zabrinjavajući pritisak na medije i potencijalno ugrožavanje lične bezbednosti novinara. I Tatjana Macura, ministarka bez portfelja zadužena za sprečavanje nasilja nad ženama, izjavila je da je neophodno stati na put svakom vidu digitalnog nasilja i istakla značaj dosadašnjeg rada novinarke Spasić, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao:

- Targetiranje, pretnje i progon novinarke Jelene S. Spasić su nedopustivi i siguran sam da nadležne institucije države Srbije rade sve u svojoj nadležnosti da što pre obezbede sigurnost pomenutoj novinarki i njenoj porodici i sankcionišu one koji prete.

Lončar je i naglasio:

- Oštro osuđujem svaki vid prevare, obmane pacijenata i ostvarivanja lične koristi i mahinacija iza tzv. humanitarnih aktivnosti. Ministarstvo zdravlja će istrajati u nameri da se slučaj braće Rajić rezreši do kraja.

Redakcija Kurira

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

07:42
Predrag Gajić analizirao video snimak huliganskog pira na stadion Partizana Izvor: Kurir televizija