OTAC IZ SRBIJE OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SMRT SVOG SINA: Tromesečna beba preminula u bolnici usled stravičnih povreda, uhapšena i majka!

Denise Auer

Otac, poreklom iz Srbije (30) kog su teretili za smrt svog tromesečnog sina, oslobođen je danas svih optužbi na održanom suđenju u Beču! Suđenje je bilo potresno ne samo za porodicu i učesnike ovog tragičnog događaja, već za čitavu javnost, s obzirom na to da je reč o jezivoj smrti dečaka kada ga je, podsetimo, početkom februara, majka dovela u bečku bolnicu sa teškim povredama i u besvesnom stanju.

- Patolog koji je bio pozvan da svedoči nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li se period zločina koji je rekonstruisalo tužilaštvo, poklapa sa povredama bebe, odnosno, na osnovu prikupljenih podataka u toku istrage, nemoguće je da je za jezive povrede koje je dečak zadobio u stvari kriv otac - piše "Heute" o detaljima suđenja, ispod čega se dodaje da je nesporno da je dečak u svakom slučaju preminuo nasilnom smrću i da za to neko mora odgovarati.

Kriva detetova baba?

Prema optužnici, otac je poslednjih 7 sati tog kobnog dana proveo kod kuće sa dečakom, zbog čega su prvenstveno sve oči bile uprte u njega, ipak, branilac oca preminulog dečaka rekao je prilikom iznošenja odbrane da je on porodičan čovek koji je umeo da pokaže ljubav deci i da on nije kriv za ovakav zločin.

Međutim, kako je potom otac izjavio na suđenju, sumnja da je za sinovljevu smrt kriva detetova baka.

- Tašta u poslednje vreme nije psihički zdrava, njen partner je u pritvoru i to je veoma uticalo na nju - bile su očeve reči na suđenju.

Nakon donete oslobađajuće presude u korist oca dečaka, on je bukvalno pao na ruke svojih članova porodice, a suza je bilo na sve strane.

Podsetimo, početkom februara majka tromesečne bebe dovela je dete u hitnu službu u bečkom delu Otakring, međutim, kako smo ranije prenosili, beba je i tada bila bez svesti. Kasnije je ustanovljeno da ima nekoliko preloma, kosti su mu bile slomljene, pored čega je imao i jezive povrede glave.

Lekari su se bezuspešno borili da spasu dete, međutim, i pored teške borbe, beba je preminula.

Nakon pregleda medicinske dokumentacije i zbog ozbiljnosti stanja u kom je majka dovela dete, uhapšeni su bebini roditelji, s obzirom na to da je očigledno da je dečak pretrpeo ozbiljnu traumu. Međutim, kako je otac poslednje detetove trenutke proveo sa njim, sva sumnja, do danas, bila je uperena samo u njega.

Kurir.rs/Hojte

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:51
SMRT BEBE U BAZENU U VRBASU, reporterka Kurira iznosi NAJNOVIJE informacije sa terena: Evo šta se desilo u trenutku tragedije Izvor: Kurir televizija