IZABERITE NAJBOLJEG ČELNIKA FK PARTIZAN: Mnogi su se menjali u predsedničkoj fotelji, odlazili su i dolazili - brojke sve govore, ali vi birate najmoćnijeg!

Spremili smo za vas veliki serijal u kojem ćete birati najuspešnije ljude u srpskom sportu

Starsport

Ko su najuspešniji ljudi u srpskom sportu? Kurir otvara ovu veliku temu i narednih dana biraćemo po sportovima i klubovima rukovodioce koje su obeležili godine iza nas.

U prethodnom serijalu bavili smo se uspesima čelnika FK Crvena zvezda, pa je danas na red došao i klub sa druge strane Topčiderskog brda - FK Partizan.

Partizan, jedan od dva najveća fudbalska kluba u Srbiji, godinama rezultatski posrće, šampionska titula nije osvojena već sedam godina, pa je sada pred novom upravom veoma težak zadatak, a to je da se klub vrati na staze stare slave.

Starsport 

Ali prvo, hajde da se vratimo više od dve decenije unazad, odnosno u maj 2000. godine.

Tada je objedinjena funkcija predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora, pa je do kraja 2006. godine tim iz Humske ulice vodio Ivan Ćurković (koji je bio kandidat pozicije na poslednjoj Skupštini).

Nakon njega, na čelu kluba smenjivali su se Nenad Popović (2006-2007), Tomislav Karadžić (2007-2008), Dragan Đurić (2008-2014), Zoran Popović (2014-2015), Ivan Ćurković (2015-2016) i Milorad Vučelić (2016-2023).

Nenad Popović je kratko obavljao funkciju predsednika fudbalskog kluba Partizan, od decembra 2006. do maja 2007. godine. Nakon njega u predsedničku fotelju je seo Tomislav Karadžić, zadržao se nešto više od godinu dana, a FK Partizan je u sezoni 2007/08 osvojio šampionsku titulu.

Kada se sve sabere i oduzme, odnosno kada se podvuče crta, dolazi se do zaključka da je klub imao najviše takmičarskih uspeha na čelu sa Draganom Đurićem, pošto je tokom njegovog mandata osvojeno pet titula šampiona (2009, 2010, 2011, 2012, 2013), dva Kupa Srbije (2009. i 2011), a treba istaći da su crno-beli igrali jednu sezonu u Ligi šampiona, a četiri puta su bili deo Lige Evrope.

Marina Lopičić 

Poslednju titulu šampiona države Partizan je osvojio 2017. godine, što je jasan pokazatelj kakav su posao odradili tandem Vučelić/Vazura i da je situacija u Humskoj već dugi niz godina katastrofalna, što je možda i blaga reč.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su posle skoro deset godina zvanično otišli iz kluba, a novu privremenu upravu predvodiće Rasim Ljajić, koji je jedini kandidat za predsednika kluba, dok će se Izborna Skupština održati po završetku sezone.

Vladavinu Milorada Vučelića i Miloša Vazure navijači Partizana neće pamiti po dobrom. Pod njihovim zajedničkim vođstvom, crno-beli su osvojili samo jednu šampionsku titulu (sezona 2016/2017) i tri trofeja u nacionalnom Kupu, što je za klub takve tradicije i istorije zaista premalo.

@starsport 

Sada, u Ljajićevom timu su i Predrag Mijatović i Danko Lazović. Teški zadaci i brojni izazovi nalaze se ispred njih, pošto će prioritet u radu biti saniranje dugova, koji iznose oko 60 miliona evra, kao i rebrendiranje Omladinske škole, po kojoj je Partizan bio čuven. Takođe, navijači Parnog valjka koji već dugo ne posećuju Humsku ulicu nadaju se da će šampionski pehar uskoro ponovo biti u njihovom domu.

No, to nam tek ostaje da vidimo...Kažite nam u velikoj anketi ko je vaš izbor:

Anketa
Glasalo je 966 korisnika