Aleksandria pati od retke fobije sa kojom je prinuđena da se sučava svaki dan: "Razvila sam strah i imam anksiozne napade"

Objasnila je kako je sve počelo

Printscreen/TikTok/AleksandriahGovanx

Konobarica Aleksandria Govan (23) iz Džordžije na svom TikTok nalogu nedavno je objavila video u kojem priznaje da pati od "retke fobije" zbog koje joj je znatno otežano da obavlja svoj posao. 

Naime, Aleksandria je objasnila da ima fobiju od kečapa jer joj taj umak iz nekog razloga izaziva gađenje i anksiozne napade. Da bi isto dokazala objavila je video na kojem se može videti kako, sa gađenjem na licu, preliva kečap iz jedne boce u drugu. Pride je dodala da joj je to "najgori trenutak u smeni", a zatim i objasnila otkud joj ta fobija.

"Razvila sam strah od kečapa nakon što me sestra poprskala njime", objasnila je Aleksandria i dodala da fobiju ima od svoje 12. godine.

Kako je dalje navela, čim oseti miris ili ugleda kečap, ona počinje da se trese, a na spisku umaka od kojih se zgražava našao se i majonez. Takođe je priznala da joj je zvuk istiskanja kečapa iz tube potpuno nepodnošljiv.

"Kada imam kontakt s kečapom na poslu, osećam se loše. Mislim da mi najviše smeta miris," objasnila je u snimku koji je vrtoglavom brzinom prikupio 8.7 miliona pregleda.

Inače, fobija od kečapa naziva se "mortuusequusphobia", a podrazumeva specifičan strah od kečapa i sličnih umaka. 

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:01
Izazov sa kečapom Izvor: TikTok/brooklynandbailey