BRUTALNA OSVETA TURSKE: Pokrenula novi veliki napad na Kurde zbog terorizma u Ankari (VIDEO)

Turska Nacionalna obaveštajna organizacija saopštila je da su gađali brojne strateške lokacije koje koristi PKK ili militantna milicija sirijskih Kurda koja je povezana sa militantima

Printskrin Twitter

Turska je pokrenula vazdušne napade na ciljeve kurdskih militanata u Siriji i Iraku, nakon što je okrivila Kurdistansku radničku partiju (PKK) za jučerašnji smrtonosni napad na sedište turske nacionalne avio-kompanije, u kojem je poginulo pet osoba.

Turska Nacionalna obaveštajna organizacija saopštila je da su gađali brojne strateške lokacije koje koristi PKK ili militantna milicija sirijskih Kurda koja je povezana sa militantima, javlja Anadolu Agenci.

Nije bilo neposredne izjave PKK o napadu ili turskim vazdušnim napadima.

Mete su uključivale vojne, obaveštajne, energetske i infrastrukturne objekte i skladišta municije, navodi se u izveštaju.

Bezbednosni zvaničnik je rekao da su dronovi korišćeni u današnjim napadima. Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima saopštile su danas da je turski vazdušni udari ubili 12 civila na severoistoku Sirije.

"Tokom proteklih sati... novi talas turskih napada na severnu i istočnu Siriju ubio je 12 civila, uključujući dvoje dece, a ranio 25 drugih“, navodi se u saopštenju SDF-a.

"Pored naseljenih mesta, turski ratni avioni i bespilotne letelice gađali su pekare, elektrane, naftna postrojenja i kontrolne punktove kurdskih snaga unutrašnje bezbednosti“, dodaje se u saopštenju, u kojem se takođe navodi tursko granatiranje.

Juče su turske vazduhoplovne snage izvele udare na slične ciljeve u severnoj Siriji i severnom Iraku, nekoliko sati nakon što su zvaničnici turske vlade okrivili PKK za smrtonosni napad na sedište kompanije za vazduhoplovstvo i odbranu Tušaš u blizini Ankare.

Više od 30 ciljeva uništeno je u vazdušnoj ofanzivi, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.

Kurir.rs/B92/Agencije/Preneo: P. P. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

12:11
"IZRAEL IZVRŠIO TERORISTIČKI ČIN, OVO SE OČEKIVALO" Sagovornici Kurir televizije: Otvorena Pandorina kutija, a ispaštaće I SRBIJA Izvor: Kurir televizija