KAKVA SENZACIJA! BORAC STIGAO DO PRVE POBEDE U EVROPI! Banjalučani evrogolom srušili Apoel, njihova fudbalska bajka se nastavlja!

Profimedia

Fudbaleri banjalučkog Borca napravili su ogromnu seznaciju pošto su pobedili APOEL u Nikoziji minimalnim rezultatom 1:0 u drugom kolu Lige konferencija.

Oni su na taj način ispisali istoriju svog kluba.

Pobedonosni pogodak za Borac postigao je Stefan Savić, koji se u strelce upisao u 63. minutu. Izveo je slobodnjak sa leve strane, centirao je, lopta nikog nije zakačila i prevarila golmana domaćeg tima.

Inače, nekadašnji reprezentativac Srbije Radosav Petrović zatresao je mrežu Filipa Manojlovića u 24. minutu, ali je nakon gledanja snimka utvrđeno da je bivši fudbaler Partizana bio u milimetarskom ofsajdu.

Preuzeli su domaći fudbaleri potpunu inicijativu nakon primljenog kola, želeli su da stignu do izjendačenja, ali su se gosti odlično branili i stigli do četvrtog boda u grupnoj fazi Lige konferencija.

Podsetimo, Borac je prošli put osvojio istorijski bod u grupnoj fazi, kada je šokirao favorizovani Panatinaikos (1:1) u Banjaluci, a večeras je režirano novo čudo.

Banjalučani će u sledećem kolu gostovati u Rejkjaviku protiv Vikingura, dok će APOEL na svom stadionu ugostiti Fiorentinu u 3. kolu.

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na gostujućem terenu u Atini Panatinaikos 4:1..Strelci za Čelsi bili su Žoao Feliks u 22. i 55, Mikail Mudrik u 49. i Kristofer Nkunku iz penala u 59. minutu.

Gol za Panatinaikos postigao je Fakundo Pelistri u 69. minutu.

Čelsi je zabeležio dve pobede, a Panatinaikos je upisao jedan remi i jedan poraz.

Fjorentina je na gostujućem terenu pobedila Sent Galen 4:2.

Strelci za Fjorentinu bili su Lukas Martines Kvarta u 50, Džonatan Ikone u 54. i 69. i ;Robin Gosens u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Golove za Sent Galen postigli su Feliks Mambimbi u 23. i Lukas Gotler u 62. minutu.

Fjorentina ima dve pobede, a Sent Galen dva poraza.

U ostalim mečevima, Gent je na svom terenu pobedio Molde 2:1, Celje je kao domaćin pobedio Bašakšehir 5:1, Vitorija Gimaraeč je na gostujućem terenu pobedila Đurgarden 2:1, Harts je kao domaćin savladao Omoniju 2:0, Jagelonija je na svom terenu pobedila Petrokub 2:0, Šamrok je u gostima pobedio Larne 4:1, Rapid je kao domaćin savladao Noa 1:0.