Zašto je kraljica Kamila zadržala prezime svog prvog muža? Iako kralj, Čarls nije mogao da uradi ništa, njeni razlozi bili su neosporivi

Malo po malo radili su na tome da se umile javnosti.

Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kamila Parker Bauls (77) udala se za tadašnjeg princa Čarlsa (75) u aprilu 2005. godine. Javnost joj nije baš bila naklona zbog načina na koji je osvojila Čarlsa - bila mu je ljubavnica dok je bio u braku s princezom Dajanom.

Kamila se razvela od prvog muža Andrjua Parkera Baulsa, a razveli su se i spomenuti članovi britanske kraljevske porodice pa više nije bilo prepreke za nastavak veze Ćarlsa i Kamile. Malo po malo radili su na tome da se umile javnosti.

Toby Melville/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, jedno pitanje muči mnoge već godinama, a to je zašto je Kamila zadržala prezime prvog supruga. Njeno devojačko prezime bilo je Rouzmeri, a postoji niz teorija zašto je zadržala prezime sve ove godine. Prvenstveno, Kamila je sa bivšim suprugom u braku dobila dvoje dece, sina Toma i ćerku Lauru. Navodno je zadržavanjem prezimena održala osećaj povezanosti s decom, koja su takođe imala prezime Parker Bauls.

U trenutku kada se Kamila razvela od Andrjua, 1995. godine, bila je poznata po njegovom prezimenu više od 2 decenije. Veruje se da je smatrala da bi promena prezimena na ono devojačko narušila njenu ulogu u društvu, pogotovo u tim visokim krugovima u kojima se kretala.

GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Njen odnos s Čarlosm s godinama je postajao sve javniji, a kad je zadržala prezime prvog supruga kao da je izbegla dodatnu pažnju na svoj život. Osim toga, nakon venčanja sa princem, a sada kraljem, preuzela je titulu vojvotkinje od Kornvola. Čini se da je zadržavanje prezimena Parker Bauls bilo vrlo praktično.

(Kurir.rs/Story/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:12
Spanska kraljica Leticija Izvor: Instagram/europe.monarchies_