LUKA DONČIĆ KRENUO PO MVP TITULU! Brutalna partija, očitao je lekciju Vembanjami i Sparsima! (VIDEO)

Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Ekipa Dalas Maveriksa dominantno je krenula u novu sezonu NBA lige, a slovenački košarkaš Luka Dončić pokazao je da će biti jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu na kraju ligaškog dela. Najbolji pojedinac Dalasa "flertovao" je sa tripl-dabl učinkom u derbiju Teksasa, dok je njegov tim razbijao San Antonio Sparse (120:109).

Dončić je meč završio sa 28 poena, 10 skokova i osam asistencija, a bio je ubedljivo najbitnija figura meča iako je šutirao tek 9/25 iz igre. Pratio ga je novopridošli Klej Tompson, koji je u Teksasu pronašao svoj šuterski ritam i već na početku sezone zaličio na igrača od pre nekoliko sezona. Nekadašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa završio je meč sa 22 poena, uz veoma dobre procente šuta (7/13).

U poraženom timu su Šampejn i Sošan ubacili po 18 poena, dok su Barns i Vembanjama dodali po 17. Ipak, Francuz nije blistao na otvaranju nove takmičarske godine u najjačoj ligi na svetu. Iako je predodređen za veliku zvezdu, ovakvim partijama neće opravdati taj status - šutirao je 5/18 iz igre, a bilo je i nekih stvarno velikih promašaja prve zvezde San Antonija.

Dalas Maveriksi će u drugom kolu sezone protiv Finiks Sansa pokušati da ostanu na pobedničkom koloseku, dok ekipu San Antonija čeka još jedan lokalni derbi. Naredni rival biće Hjuston, takođe tim iz Teksasa, ali i bolja prilika da upišu prvi trijumf u novoj sezoni NBA lige.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

01:14
"KANADA IMA POSEBAN MOTIV DA PROTIV SRBIJE PRUŽI MAKSIMUM!" Novinar Kurira iz Manile: Dončićeva nervoza ugušila i njega i tim Izvor: Kurir televizia