NOVI ŽESTOK SKANDAL POTRESA EVROLIGU! Tavares napravio peti faul protiv Zvezde, ali je ostao na terenu! Poznato ko je kriv za ovu grubu grešku!

900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Reala u Madridu, u okviru petog kola Evrolige i za razliku od prethodnog susreta nisu imali nikakvu šansu da naprave senzaciju protiv slavnog španskog kluba. Ipak, i ovaj meč je obeležio skandal u kojem su učestvovale sudije - baš kao što je bio slučaj protiv Barselone kada su arbitri u potpunosti zakomplikovali situaciju u finišu meča.

Centar Real Madrida Valter "Edi" Tavares, jedan od najboljih igrača u Evroligi poslednjih godina, bio je na terenu uprkos tome što mu je tokom meča dosuđeno pet ličnih grešaka! Jednu od njih zapisnički sto propustio je da evidentira, pa je snažni košarkaš Reala dobio priliku da do kraja susreta ostane na parketu - iako to nije trebalo da se desi.

900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia 

Tavaresu je u drugoj deonici meča dosuđen faul u napadu nad Nikolom Kalinićem, ali je zapisnički sto taj faul upisao reprezentativcu Bosne i Hercegovine Džananu Musi. U prvi mah to niko nije primetio - čak je i trener Madriđana Ćus Mateo izveo iz igre svog najvažnijeg visokog igrača, kako bi ga do poluvremena sačuvao novih faulova i izbegao probleme u nastavku meča.

Tokom treće deonice Tavares se vratio na parket, a na semaforu je pisalo da ima jedan faul, umesto dva koliko mu je pokazano do tog trenutka. Kasnije je faulovima nad Teodosićem, Mitrovićem i Plavšićem dobio još tri lične greške, što bi bilo dovoljno i za isključenje da mu je faul iz druge deonice pravilno pripisan. Ovako je Valter ostao na terenu, iako je već sredinom poslednjeg perioda trebalo da završi utakmicu.

Crvena zvezda u tim trenucima meča nije bila ni blizu rezultatskog egala, pa protesti srpskog kluba i navijača sigurno neće biti burni kao što je bio slučaj posle Barselone. Podsećamo, tada je u samom finiššu meča sudijska trojka donela najmanje sedam spornih odluka, od kojih su neke predstavljale pravi presedan u Evroligi. Recimo, lopta je dodeljena Barseloni nakon što je gledan snimak i to za situaciju koja uopšte ne može da se gleda, po pravilima takmičenja.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

06:43
Izjave Crvena zvezda pred Baskoniju Izvor: Kurir