PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV VLADIMIRA I MILJANE KECMANOVIĆ: Osumnjičeni za zapuštanje i zlostavljanje deteta

Maloletnik je 3. maja prošle godine počinio masakr u osnovnoj školi na Vračaru koju je pohađao, ubio je radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško povredilo nastavnicu istorije i još petoro đaka.

Kurir

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu proširenje optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizira da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih, koji je trenutno u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, protiv Vladimira Kecmanovićazbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Stefanović ukazuje da postoji opravdana sumnja da su oni u periodu od 30. aprila 2022. godine do 3. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem svoje dužnosti vaspitavanja, zapustili svoje maloletno dete, koje je 3. maja 2023. godine upotrebom vatrenog oružja lišilo života radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i devetoro učenika te škole, kao i jer je teško povredilo nastavnicu istorije i još petoro učenika.

"Zbog faze postupka u kojoj je isključena javnost odlukom Višeg suda u Beogradu, detalje proširenja optužnice ne mogu da iznosim, ali ukazujem da je upravo inkriminisano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem od 3. maja 2023. godine u OŠ Vladisav Ribnikar”, zaključuje Glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

(Kurir.rs)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

00:38
"Žrtva je žrtva, nema opravdanja za nasilnika" Izvor: Izvor: Wanted/Mondo