SNAŽAN VETAR U LEĐA KAMALI HARIS: Evo ko ju je još podržao na mitingu u Džordžiji, pored Obame! Usledile ovacije i aplauzi (FOTO/VIDEO)

Brus Springstin podržao Kamalu Haris na mitingu u Džordžiji

EPA Erik S Lesser

Rok zvezda Brus Springstin i bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama podržali su u predsedničkoj kampanji na izborima 5. novembra Kamalu Haris, koja je na predizbornom skupu u Džordžiji pozvala birače da razmotre "brutalno ozbiljne" posledice ako Donald Tramp osvoji drugi mandat u Beloj kući, javlja AP.

Kandidatkinja demokrata i aktuelna potpredsednica SAD zamolila je birače da zamisle ko će sedeti u Ovalnoj sobi za samo tri meseca i da razmisle o prioritetima novog predsednika.

- Ili je Donald Tramp unutra koji se bavi svojom listom neprijatelja ili ja radim za vas, proveravajući svoju listu obaveza. Imate moć da donesete tu odluku - rekla je Haris na predizbornom skupu.

Prisustvo Springstina, čija karijera traje pet decenija, i bivšeg predsednika Obame, i dalje jednog od najvećih imena u politici Demokratske stranke, naglašava kako se Haris oslanja na neka od najistaknutijih imena u stranci da joj pomognu da pošalje svoju završnu poruku i napadne svog protivnika, navodi AP.

AP Julia Demaree Nikhinson 

Trampov predizborni štab nazvao je upotrebu Obame i Springstina u podršci Kamali Haris "očajničkim, poslednjim pokušajem" da se spasi njena kampanja.

Skupu u Džordžiji prisustvovalo je oko 20.000 ljudi, tvrde u njenom štabu, što bi značilo da je to njen najveći politički miting do sada, čime je nadmašeno 17.000 ljudi koji su se okupili u Grinsborou u Severnoj Karolini, početkom septembra.

Prema oceni agencije Rojters, skup predstavlja najnoviji pokušaj kampanje Kamale Haris da iskoristi podršku filmskih i muzičkih zvezda kako bi mobilisala birače u poslednjim danima tesne izborne trke.

Kamla Haris će se danas na skupu u Hjustonu pojaviti sa Bjonsi.

(Kurir.rs/Fonet)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

03:34
KAKO JE KAMALA HARIS NAPRAVILA NEVEROVATAN PREOKRET? Jeleča iz Njujorka analizirao: Pre mesec dana smo svi mislili da će izgubiti Izvor: Kurir televizija