U ovu državu nikako ne smete uneti žvake! Travel blogerka Jelena otkriva šta ne smete unositi u pojedine zemlje: Spisak je poduži

Na Zanzibar ne smete da unesete plastične kese, otkrila je travel blogerka Jelena

Printscreen TikTok Šta je zabranjeno unositi u pojedine zemlje

Određene zemlje imaju pravila koja se moraju poštovati, a mnoge od njih imaju i spisak stvari koje nije dozvoljeno uneti na teritoriju te države.

Travel blogerka Jelena otkrila je šta je zabranjeno uneti u pojedine zemlje.

Alkohol ne možete da unesete na Maldive. I bez obzira što se prodaje u fri šopu, i što je upakovano u kese, kada sletite i prođete skener, oni vam to oduzmu i vrate kada krenete nazad za svoju državu. A na Zanzibar ne smete da unesete plastične kese, a za Japan sam pročitala da je zabranjeno da unesete toki-voki - ispričala je ona.

Snimak je objavljen na Tiktoku.

U Singapuru ne možete da unesete žvake, i takođe, koliko se sećam, ne mogu da se kupe, osim na recept. Određene supstance u lekovima u nekim državama su potpuno legalne, dok su u nekim ilegalne, a najneobičnija stvar koju sam čula jeste da u nekim delovima Grčke, najviše onim istorijskim, ne smete da nosite cipele na štiklu. Tako da, obavezno kada putujete, raspitajte se šta smete, a šta ne - zaključila je.

This browser does not support the video element.

11:36
Korisne aplikacije za putovanje Izvor: Kineska medijska grupacija