BOLNICA U CRVENOJ ZVEZDI! OVO NIKAKO NIJE DOBRO: Čak sedmorica igrača su u autu! Vladan Milojević u velikom problemu

Povrede Olajinke i Duartea pokazale da se ne nazire kraj malerima koji tera crveno-bele od početka sezone

Www.crvenazvezdafk.com

Maler za malerom tera FK Crvena zvezda od početka sezone. Debakl od Monaka u Ligi šampiona skupo je koštao crveno-bele, jer umesto na treninzima, veliki broj igrača je po bolnicama i centrima za rehabilitaciju.

Kako je klub u četvrtak obavestio javnost Piter Olajinka ozbiljno je povredio Ahilovu tetivu i čini se da je za njega sezona gotova. U narednim danima Nigerijac bi trebalo da bude operisan, a posle toga mu slede terapije i višemesečni oporavak. Valja podsetiti da su crveno-beli protiv Monaka poslednjih skoro 20 minuta igrali sa igračem manje, baš zbog toga što je Olajinka na rukama lekara iznet sa terena.

Starsport/Dimitrije Vasiljević 

U Monte Karlu stradao je još jedan fudbaler Crvene zvezde Bruno Duarte. Posle svega pet minuta na terenu Brazilac se uhvatio za zadnju ložu i odmah zatražio izmenu. I njegova povreda nije naivna, međutim Duarte bi za deset do 14 dana trebalo da bude u punom trenažnom procesu. Dobro je što je izašao i što nije došlo do pogoršanja stanja mišića.

Www.crvenazvezdafk.com 

Pre Olajinke i Duartea, stradao je Jegor Prucev. Mladi Rus imao je fantastičan početak sezone i bio je viđen u startnih 11 za utakmicu sa Monakom, na desnoj strani, na poziciji "ving beka". Trebalo je da debituje u Ligi šampiona. Međutim, Prucev se povredio na meču protiv niškog Radničkog i zbog toga nije ni putovao u Monako. Stradala mu je prednja loža, tako da i njemu predstoji pauza.

Www.crvenazvezdafk.com 

Vanja Drkušić povredio se igrajući za reprezentaciju Slovenije protiv Kazahstana, u oktobarskom prozoru Lige nacija. Njegova povreda aduktora nije naivna, ali nije ni toliko teška. Morao je da pauzira određeno vreme, kako bi mogao da pomogne ekipi u nastavku sezone. Činjenica je da je tokom leta propustio pripreme i tako nije spremio telo na velike napore u prvom delu sezone, što u Crvenoj zvezdi, što u reprezentaciji.

Www.crvenazvezdafk.com 

Omri Glazer propustio je cele pripreme i početak sezone zbog povrede primicača. Bio je van trenažnog procesa, što je bitno uticalo na njegovu formu. To se videlo u utakmicama Superlige i Lige šampiona, gde je pravio početničke i nekarakteristične greške. Zvezdi je potreban Glazer od prošle sezone, ali je pitanje koliko može ovako rovit Izraelac i kada će ponovo među stative, jer je obnovio povredu.

Www.crvenazvezdafk.com 

Mirko Ivanić, najbolji fudbaler Crvene zvezde u proteklih nekoliko sezona, van ekipe je od utakmice sa Partizanom i 174. večitog derbija. Radi se o povredi primicača koja je popularnog Miću odvojila od terena mesec dana. Ivanić još nije počeo da trenira punim intenzitetom, slobodno vreme provodi sa suprugom i ćerkicom, a još nije poznato kada će biti maksimalno spreman za utakmice.

Www.crvenazvezdafk.com 

Povreda Ognjena Mimovića u meču protiv Benfike, na startu Lige šampiona, napravile je ozbiljan problem Vladanu Milojeviću. Izgubio je mnogo važnog fudbalera, a povreda metatarzalne kosti nije naivna i zahteva mirovanje od mesec ipo dana, a potom i lagani ulazak u trenažni proces.

Www.crvenazvezdafk.com 

Šest ozbiljnih povreda i to ključnih fudbalera, za ovakav tim Crvene zvezde znači ogroman problem, koji nije lako rešiti. Posebno se to ogleda na mestu desnog beka, gde su van ekipe Mimović i Prucev, te u veznom redu gde je Ivanić bio nezamenjiv. Gubitak Pitera Olajinke takođe je veliki gubitak, za taktiku trenera Milojevića, jer je Nigerijac bio bitan igrač u njegovoj taktici i sistemu.

Www.crvenazvezdafk.com 

Valja dodati da su zbog povrede odustvovali tokom sezone Šerif Endijaj, Nemanja Radonjić i Milan Rodić, koji je operisao nos. Uz to, treba pomenuti i dvojicu mladih fudbalera Vladimira Lučića i Adema Avdića. Prvi je zbog povrede ukrštenih ligamenata tek nedavno počeo da igra na pozajmici za IMT, dok je mladi i talentovani levi bek zbog iste povrede, tek nedavno ušao u pun trenažni proces.

This browser does not support the video element.

00:11
Delije koreografija Izvor: Kurir