ĆUTA NAPRAVIO OPŠTI HAOS U LOZNICI: Pokušao da spreči sednicu lokalne skupštine (FOTO)

Narodni poslanik i predsednik "Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao je da spreči sednicu lokalne skupštine

Foto: T. Ilić

Pred današnju sednicu lokalne skupštine Grada Loznice nastao je incident na ulaznim vratima gradske uprave kada je narodni poslanik i predsednik "Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta na silu pokušao da uđe na sednicu. 

Okupljeni građani, protivnici otvaranja rudnika jadarita u dolini Jadra tvrdili su da Jovanović ima pravo da prisustvuje sednici, čuli su se razni povici i sve to je potrajalo nekoliko minuta pred većim brojem novinarskih ekipa, a za to vreme pojedini odbornici su bili sprečeni da uđu u gradsku upravu.

Ulaz na starom delu zgrade bio je takođe zaključan tako da se moralo samo na glavni službeni ulaz gde je trajala gužva. Zbog svega toga neki odbornici su sa zakašnjenjem ušli na sednicu koja se odvijala normalno. Posle ovoga incidenta na ulaznim vratima gradske uprave ostali su nalepljeni natpisi ‘’Ne damo Jadar’’ i ‘’Stop rudniku litijuma’’.

 Nakon što su odbornici kontatovali neopozovu ostavku dosadašnjeg gradonačelnika Vidoja Petrovića, sednica je nastavljena prema dnevnom redu na kome nema Prostornog plana za projekat ‘’Jadar’’.

Kurir.rs