"DIRAO ME JE, PIPAO, LJUBIO, SVAŠTA MI JE RADIO! BILA SAM ŽRTVA MOĆNOG TAJKUNA" Ćerka legendarnog fudbalera otvorila dušu i digla glas o traumama iz mladosti!

Teške optužbe na račun egipatskog milijardera Mohameda Al Fajeda

Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bjanka Gaskojn, ćerka bivšeg engleskog fudbalera Pola Gaskojna, odlučila je da javno progovori o seksualnom zlostavljanju koje je pretrpela dok je bila devojka.

Bjanka Gaskojn javno je optužila poznatog britanskog tajkuna i nekadašnjeg vlasnika fudbalskog kluba Fulam Mohameda Al Fajeda, da ju je zavodio i seksualno uznemiravao dok je bila zaposlena u robnoj kući "Herods" koja je bila u njegovom vlasništvu. 

Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U intervjuu za "UK Tonight with Sarah-Jane Mee", lepa Bjanka otkrila je da se kao dete osećala sigurno u Al Fajedovom prisustvu kad je odlazila u robnu kuću. Ali, kasnije, kada je odrasla doživela je ozbiljne traume i uznemiravanje, pošto je počela da radi u Herodsu sa 16 godina. Dok je bio vlasnik "Herodsa" Fajed je devojke terao da se često testiraju na HIV-virus i da idu na ginekološke preglede. Kao nagradu, među njima je birao one koje je vikendom odvodio na provod u Pariz.

Andre Camara / News Licensing / Profimedia 

- Govorio mi je da je moj otac užasan roditelj, jer je dolazio u prodavnicu pijan, govorio mi je da je on sramotan. Pričao mi je da bi trebalo da se ugledam na njega kao na očinsku figuru. Isprva je postojao lažni osećaj sigurnosti sa njim, jer sam zaista dolazila u tu prodavnicu sa ocem i majkom, a on je bio veoma šarmantan, davao nam je poklone i osećala sam se tada veoma sigurno u njegovom prisustvu - pričala je Bjanka za "Skaj" i nastavila:

- Ipak, ubrzo je počeo da me napastvuje, dodiruje, da me primorava kako bi me poljubio. Zastrašivao me je... Osećala sam se uplašeno, uhvaćeno u zamku. Jedne noći mi je ponudio da prespavam u apartmanu u sklopu "Herodsa" i onda se pojavio u njemu. Naterao me je da sednem na sofu, držao me je, ljubio, a ja sam sve jedva nekako izvukla. Možda me je spasilo to što je on poznavao moje roditelje, ali bilo je strašno.

Gaskojnova je opisala situacije u kojima se Fajed navodno neprimereno ponašao i stvarao neprijatnu atmosferu. Optužba Bjanke Gaskojn dodate su optužbama koje je iznela Roni Gibons, nekadašnja fudbalerka Fulama, u intervjuu za list "Atletik" i 61 prijavi po kojima policija vodi istragu o navodnom sekcualnom napastvovanju radnica "Herodsa" od strane Fajeda, koji je nezvanično slovio za seksualnog predatora.

- Nikome ništa nisam rekla, ni ocu, ni majci. Bilo me je sramota. Osećala sam se strašno i nisam htela da izgubim posao, a zapretio mi je Fajed da ću ga izgubiti, ako nešto kažem. Sa 16, 17 godina mislite da znate šta se događa sve vreme, a ne znate. Sada kada pogledam, žao mi je što nisam znala i kada pogledam sebe iz tog perioda, volela bih da sam mogla da se sačuvam. Radim sve ovo i govorim da u budućnosti moja ćerka ne bi prošla kroz ovo, da bi se o ovome govorilo i da se predatori ne bi izvukli - poručila je Bjanka.

Udruženje "Pravda za žrtve Harodsa" okupilo je 500 žena. "Harods" je objavio da sa više od 250 razgovara o vansudskom poravnanju. Fulam je saopštio da prati istragu policije. Gibonsova je za sada jedina fudbalerka koja se požalila na ponašanje Egipćanina u čijem je vlasništvu bio klub od 1997. do 2013. godine.

Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bjanka je kćerka iz prvog braka Širil Gaskojn, koja je od 1990. do 1996. bila u vezi sa Polom Gaskojnom, a još dve godine i u braku. Par se razveo, ali su i Širil i Bjanka zadržali prezime jednog od najboljih engleskih fudbalera čiju je karijeru uništila prekomerna količina alkohola i raznih psihoaktivnih supstanci koje je uzimao.

Mohamed Al Fajed preminuo je u avgustu 2023. u svojoj 94. godini.

This browser does not support the video element.

01:09
Mitros on fire engleska verzija Izvor: Kurir