UZOR MU JE ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, A USKORO BI MOGAO DA ZAIGRA ZA SRBIJU: Piksi našao novog reprezentativca u Švedskoj!

Defanzivac Hamarbija mogao bi da zaoštri konkurenciju u defanzivnoj liniji Orlova

Printskrin/Instagram

Srpska fudbalska reprezentacija ima velikih problema u defanivnoj liniji. Pokazale su to utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali i Ligi nacija.

Pominjao je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ranjivost zadnje linije, pa je mečeve u A diviziji Lige nacija iskoristio da uigra novu trojku Nikolu Milenkovića u sredini, te Strahinju Pavlovića levo i Strahinju Erakovića desno. Nije to išlo baš kako treba, a ogroman hendikep je izostanak dvojice Strahinja za utakmicu u novembru protiv Švajcarske u Cirihu.

Starsport 

Neizvesno je hoće li reprezentaciji moći da se odazovu Miloš Veljković, koji je posle mesec dana odsustva upisao prve minute za Verder, ili Srđan Babić koji je povređen u moskovskom Spartaku. Zato je selektor Dragan Stojković odlučio da osveži nacionalni tim.

Ako je verovati medijima iz Švedske Dragan Stojković imao je ozbiljan sastanak sa Pavlom Vagićem, štoperom Hamarbija. Kontakt je uspostavljen, postoji obostrana želja i vreme će pokazati hoće li nekadašnji član mlade selekcije Švedske debitovati za Srbiju u Ligi nacija, odnosno, hoće li dobiti poziv za okupljanje Orlova.

Bildbyran / ddp USA / Profimedia 

Pavle Vagić rođen je pre 24 godine u Malmeu i dete je Srba koji su se doselili u ovu zemlju. Kao dečak počeo je da igra za Malme, ali je išao na pozajmice u nekoliko švedskih i norveških klubova kako bi sticao iskustvo. Od 2022. godine je član Hamarbija u kojem je ove sezone konačno dobio šansu.

Momak visok 188 centimetara nije debitovao za A tim Švedske i nije u planu selektora Jana Dala Tomasona. Za mlađe kategorije selekcija Švedske upisao je 38 utakmica. Bio je pozvan u A selekciju Švedske 2022. ali nije dobio priliku da debituje u žutom dresu.

Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia 

Švedski portal "Fotbolldirekt" piše da je Pavle Vagić impresionirao ove sezone u dresu Malmea, te da za njega postoji interesovanje klubova iz Serije A kao što su Kaljari, Parma i holandskog Herenvena. Ako je suditi po fotkama na društvenim mrežama dobar je prijatelj sa Anelom Ahmedhodžićem, bivšim reprezentativcem BiH, koji je takođe rođen u Švedskoj. Kao i Dejanom Kuluševskim, fudbalerom Totenhema. Fudbalski uzor mu je Zlatan Ibrahimović, sa kojim ima zajedničku fotografiju.

This browser does not support the video element.

03:45
U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem  Izvor: Kurir televizija