BILJANA I MARIJA KROJAČICA PODVODILE DEVOJKU: Dve madam uhapšene u Beogradu zbog trgovine ljudima u tužilaštvu iznele odbranu

U VJT u Beogradu saslušane dve žene zbog sumnje da su tokom 2023. i u jnuaru 2024, koristeći teške prilike žrtve, istu primoravale da klijentima pruža seskualne usluge za novac.

Shutterstock, Nenad Kostić

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušane su Biljana P. (30) i Marija O. (25) zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja i teških prilika oštećenu vrbovale, a potom predavale klijentima u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičene su na saslušanju negirale izvršenje krivičnog dela i iznele su svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke i da ne bi ponovile krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage Biljani P. i Mariji O. se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu. Postoje osnovi sumnje da je Biljana P. krajem februara 2023. godine stupila u neposredni kontakt sa oštećenom u jednom ugostiteljskom lokalu u Mladenovcu, te zadobila njeno poverenje, a zatim je koristeći tešku materijalnu situaciju oštećene, davanjem druge koristi, stvaranjem osećaja straha zbog neravnopravnog odnosa i uz primenu pretnje, zavrbovala oštećenu da se odaje prostituciji.
Nakon toga je u periodu februar - mart 2023. godine obezbedila više klijenata, koji su bili gosti pomenutog lokala i predavala im oštećenu da sa njom imaju seksualne odnose u vozilima u blizini lokala.

U periodu od aprila do 8. januara 2024. godine Biljana P. je u apartmanima u Železniku i centru Beograda obezbedila više klijenata, a Marija O. odvodila i klijentima predavala oštećenu, kako bi sa njom imali seksualne odnose, za šta su klijenti novac predavali Biljani P. Pri poslednjem seksualnom odnosu klijenti su bili izuzetno grubi prema oštećenoj.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičena Biljana P. je zaposlena kao vozač u Vojsci Srbije, dok se osumnjičena Marija O. školovala za krojačicu. 

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:23
Legalna prostitucija?  Izvor: kurir televizija