"SLANJE VOJSKE U RUSIJU JE U SKLADU SA PRAVOM": Oglasila se Severna Koreja, jedna misterija i dalje postoji

Severna Koreja dala je uveravanja da bi svako slanje njenih trupa u Rusiju bilo u skladu sa pravom

EPA/KCNA

Severna Koreja dala je uveravanja danas da bi svako slanje njenih trupa u Rusiju bilo u skladu sa međunarodnim pravom, prenela je zvanična novinska agencija KCNA, ni potvrđujući ni demantujući da su vojnici tamo već poslati.

"Ako to o čemu međunarodni mediji govore postoji, mislim da bi to bilo nešto urađeno u skladu sa pravilima međunarodnog prava", rekao je Kim Džong Gi, zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje zadužen za ruska pitanja, prenela je KCNA.

Južnokorejska obaveštajna služba rekla je parlamentu da Severna Koreja verovatno namerava da pošalje 10.000 vojnika u Rusiju do kraja godine

Vašington je ove nedelje potvrdio informacije Južne Koreje da je 3.000 severnokorejskih vojnika raspoređeno na istoku Rusije "između početka i sredine oktobra". Takođe je rečeno da se ne zna da li će se ti vojnici boriti zajedno sa ruskom vojskom u Ukrajini, ali da to predstavlja "zabrinjavajuću mogućnost".

Severna Koreja je, sa svoje strane, negirala ranije ove nedelje da Rusiji šalje snage za njenu ofanzivu u Ukrajini. O tome je predstavnik Pjongjanga u UN rekao da se radi o "neosnovanim glasinama".

(Kurir.rs/Beta)

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:48
SEVERNA KOREJA IMA ABNORMALNE ZALIHE MUNICIJE! Analitičar izneo šta je ovoj zemlji NAJPOTREBNIJE OD RUSIJE! Spremali se decenijama Izvor: kurir televizija