DETE (5) POVREĐENO U DEFEKTOLOŠKOM SAVETOVALIŠTU U BIH! "Žena ga je zlostavljala psihički i fizički"

Policiji u Zenici prijavljeno je zlostavljanje petogodišnjeg dečaka

YouTube prtscr / Klix.ba

Policiji u Zenici prijavljeno je zlostavljanje petogodišnjeg dečaka u defektološkom savetovalištu u Zenici.

- Policijskoj stanici Centar obratila se A. K. i prijavila nanošenje telesnih povreda njenom petogodišnjem detetu od strane zaposlenih dečijeg savetovališta u Zenici. Prijava je dostavljena Odsjeku kriminalističke policije Policijske uprave 1 i preduzimaju se mere i radnje na proveri navoda iz podnesene prijave - rekao je za portal "Avaza" Samir Valentić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Majka petogodišnjeg dečaka javno je podijelila svoje iskustvo kako bi skrenula pažnju na nasilje koje je njeno dete pretrpelo tokom terapijskog tretmana, te pozvala nadležne organe na hitno delovanje i spečavanje sličnih situacija u budućnosti.

Prema rečima majke ona je 21. 10. odvela dete u savetovalište u 15.40, a došla je po njega u 16.40, jer čas traje jedan sat. Zaposlena joj je rekla da je bio dete bilo nestašno, da nije moglo da se radi sa njim, te da je morala da ga fizički savlada jer je hteo drugoj ženi da polomi naočare, bacio je stolicu i čupao joj papir.

Ne znajući u kojoj meri se to desilo, otišla je kući, gde je primietila povrede na detetu i uslikala ih.

Nakon što je narednog dana pokazala slike u savetovalištu i tražila vlasnika, on ju je 23.10. pozivao da dođe i pogleda snimak. Rekao joj je da je zaposlenu već otpustio i pokazao snimak na kojem dete sedi na stolici, slučajno pada, udara leđima i glavom o pod, dok je s njim druga zaposlena, koja se skoro uopšte ne trudi da mu pomogne da ustane.

- Nakon toga, situacija se odvija u drugom pravcu - dete pruža otpor, a žena ga zatim na razne načine fizički i psihički zlostavlja, nanoseći traume već posebno osetljivom detetu - navela je majka.

Iako joj je rekao da je otpustio zaposlenu, rekao joj je da je u drugoj prostoriji s decom i da joj je dopustio da nastavi da radi sa njima. Majka je potom pozvala supruga da zajedno pogledaju snimak.

- Na snimku se vidi kako kasnije dolazi još jedna žena i njih dve fizički savladavaju dete, sprečavajući ga da se pomeri, te ga odvode u WC koji nije pokriven kamerom - navela je majka koja je slučaj prijavila policiji.

(Kurir.rs/Avaz.ba)