MAKSIMALNA KAZNA RODITELJIMA DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA SVE BLIŽA: Svi relevantni dokazi su prikupljeni! Više javno tužilaštvo podnelo proširenu optužnicu

Više javno tužilaštvo podnelo je Višem sudu proširenu optužnicu protiv roditelja dečaka ubice iz Ribnikara, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Petar Aleksić

Prošlogodišnji tragični događaj u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojem je izgubljeno 11 života izazvao je ogromnu tugu i šok u društvu. Aktuelna suđenja vezana za ovaj slučaj nastavljaju da privlače veliku pažnju javnosti, posebno zbog procene odgovornosti roditelja dečaka ubice koji je maloletan izvršio ovaj zločin. Ključno pitanje postaje da li roditeljima može biti izrečena maksimalna zatvorska kazna.

Više javno tužilaštvo podnelo je Višem sudu proširenu optužnicu protiv roditelja dečaka ubice iz Ribnikara, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizira da je do proširenja optužnice došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih, koji je trenutno u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, protiv Vladimira Kecmanovićazbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, a protiv Miljane Kecmanović zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi, do proširenja je došlo nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv okrivljenih. Zbog faze postupka u kojoj je isključena javnost nisu izneti detalji proširenja optužnice.

This browser does not support the video element.

00:27
Više javno tužilaštvo podnelo proširenu optužnicu protiv roditelja dečaka ubice iz Ribnikara Izvor: Kurir televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

03:09
Jedna od roditelja koja se pojavila među prvima ispred Ribnikara  Izvor: Kurir televizija