DONETA PRESUDA! Anđela (23) iz Predejana osuđena na 7 godina zatvora zbog smrti dve devojke kod Vladičinog Hana: "Golfom" sletele u ledenu Južnu Moravu!

Kurir.rs/M.S.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je za "Kurir" da je optužena Anđela S. (23) iz Predejana osuđena na 7 godina zatvora zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Katarina Petković (24) i Anđela Milovanović (23) iz Predejana. 

Do nesreće je došlo 29. januara 2022. godine na putu Vladičin Han - Leskovac, u ataru sela Manajle, prilikom čega su poginule dve devojke, od četiri koliko je bilo u vozilu marke "golf", kada je Anđela S., koja je vozila automobil, sletela u ledenu Južnu Moravu. Kako je "Kurir" pisao, tužilaštvo je tražilo 8 godina zatvora za Anđelu S. 

- Dana 25.10.2024. godine, predsednica krivičnog sudskog veća Višeg suda u Vranju donela je i javno objavila presudu kojom je optuženu Anđelu S. iz Predejana (23), oglasila krivom za tešku saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 29.01.2022.godine, na putu Vladičin Han - Leskovac, u ataru sela Manajle, u kojoj su smrtno stradale Katarina Petrović iz Predejana (24) i Anđela Milovanović iz Predejana (23), i osudila na kaznu zatvora u trajanju 7 godina i izrekla meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 5 godina, zbog izvršenja krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja - navodi se u saopštenju. 

Protiv odluke suda osuđena i VJT u Vranju imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude", stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Facebook Printscreen, Pritnscreen/TV Pink 

U vozilu bile četiri devojke

Podsećamo, stravična nesreća dogodila se 29. januara 2022. godine u ranim jutarnjim satima na izlazu iz tunela Manajle, usled sletanja vozila marke "golf 5", sa mosta u Južnu Moravu. U "golfu" su se nalazile četiri devojke.Nesreća se dogodila oko 4 časa u subotu na putu između Predejana i Vladičinog Hana.

Vozilom je upravljala Anđela S. koja je lakše povređena , dok je četvrta devojka K.M, takođe prošla sa povredama. 

Telo jedne devojke je izvučeno oko 800-900 metara iz Južne Morave nizvodno, dok je telo druge devojke pronađeno tri dana kasnije. 

Kurir.rs/Tatjana Stamenković

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:56
KURIR NA MESTU SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA PANČEVCU: Dve osobe poginule, kabina kamiona visila sa mosta, JEDNO TELO ZAVRŠILO U RECI Izvor: Kurir teleivizija