DUGA ČEKANJA NA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU MERDARE UPRKOS UKINUTOJ UREDBI - Albanci smatraju da mera nije trebala biti uvedena: Čeka se na otvranje drugih prelaza

Uprkos tome što je ukinuta uredba o zabrani uvoza srpske robe na teritoriji Kosova i Metohije situacija na prelazu Merdare se nije mnogo promenila, a više o tome otkrila je Kurir televizija.

Kosovo Online

Prošlo je 15 dana od kada je Priština ukinula uredbu o zabrani uvoza srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije. Međutim, situacija na terenu se nije puno promenila, a dodatni problem predstavljaju i duga čekanja na administrativnom prelazu Merdare.

Novinar Darko Mirković za Kurir televiziju otkrio je detalje ove situacije:

- Ukidanje ove uredbe za sada nije donelo velike promene. U asocijaciji privrednika Gračanije ističu da postoji mali pomak u snabdevanju robom ali da i dalje ima nekih probelma. 

Saša Sekulić,Asocijacija privrednika Gračanice imao je da kaže sledeće:

- Sigurno bi situacija bila bolja da se nije donela odluka o korišćenju samo graničnog prelaza Merdare. Mislim da roba neće imati problema kada se u punom kapacitetu vrati na tržište. 

Veći deo Albanskog stanovništva smatra da takva mera nije trebala biti uvedena jer svuda u svetu postoji mogućnost kupovine robe različitih proizvođača. U Alijansi za biznis Kosova veruju da će roba vrlo brzo ulaziti i putem drugih prelaza:

- Smatram da Vlada Kosova treba preuzeti bolji korak, te i da se otvore druge granice za prelaz robe iz Srbije. Potrebno je takođe i pojačati kontrolu uz pomoć policajaca.

This browser does not support the video element.

02:25
Duga čekanja na graničnom prelazu Merdare uprkos ukinutoj uredbi Izvor: Kurir televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

02:59
Odluka o ulasku srpske robe na teritoriju KiM Izvor: Kurir televizija