Fascinacija Mešom Selimovićem pretvorena u neverovatnu priču: Knjiga "Baš su šašavi ti vernici" vodi nas kroz život Srbina odraslog među strancima

Knjigu je u Srbiji izdala izdavačka kuća “Čigoja štampa” 2023. godine, a može se naručiti putem sajta ili kupiti u knjižarama.

naslovnica

Knjiga "Baš su šašavi ti vernici!"Vladimira Mitrovića govori o piščevoj fascinaciji Mešom Selimovićem i negovim pisanjem, strukturom i nepokolobljivom iskrenošću.

naslovnica 

Iako se čini kao roman koji sadrži sve žanrove, od krimi, trilera, horora, zavere, komedije, ljubavi i duhovnosti, sve to stavljeno u jedan divlji tok priče, “Baš su šašavi ti vernici” je zapravo istinita biografija Srbina koji je rođen i odrastao u Švajcarskoj. Njegova nezadrživa radoznalost i potraga za istinom, zajedno sa žeđom za avanturom i arogancijom, vode ga kroz mnoge zemlje, duboke ponore i neverovatne susrete.

U dubini beznađa on neočekivano nailazi na Božije prisustvo i ljubav. Ono što sledi je odiseja kroz razne duhovne zajednice. Takođe pravi strme korake u karijeri kao preduzetnik u ICT industriji. Tragedije, posrtanja i depresija prate Vladimirov put; on se neprestano bori sa Bogom i njegovim često veoma čudnim zemaljskim osobljem.

Shutterstock 

Ali, Bog mu je pripremio bonus program koji nikada nije mogao očekivati: isceljenje i duševni mir. Njegova dramatična, smešna, apsurdna, a ponekad čak i spektakularno čudesna iskustva svedoče o veoma intenzivnom životu. Čak i ljudi koji inače nisu raspoloženi za intelektualne ili duhovne debate se uključuju u njegov svet iskustva. I više su nego dirnuti. Neverovatna priča, napisana provokativno i drsko. Ponekad nečuveno iskreno, izbliza, ludo. Ali, uprkos tome (ili upravo zbog toga) ona je duhovni udarac!

Knjigu je u Srbiji izdala izdavačka kuća “Čigoja štampa” 2023. godine, a može se naručiti putem sajta ili kupiti u knjižarama.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

13:22
Autor knjiga o Patrijarhu Pavlu, Jovan Janjić, otkriva kako je postao monah  Izvor: Kurir televizija