IZREŠETAO CRNOGORCA ZBOG PARA I ŠVERCA, PA SE SAM PRIJAVIO POLICIJI Kikindi ukinuta presuda zbog brutalnog ubistva u Ugrinovcima, zbog ovoga mu se ponovo sudi

Privatna Arhiva

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Bojanu Tatomirovu (26) koga je Viši sud krajem prošle godine osudio na 12 godina zatvora, jer je 7. decembra 2022. godine iz nelegalnog oružja ubio Dražena Delevića (33) iz Budve u Ugrinovcima.

Prema nalaženju Apelacionog suda, u prethodnoj presudi izostali su jasni i dovoljni razlozi u pogledu činjenica koje su predmet dokazivanja, a koja se odnose na uračunljivost okrivljenog.

"S tim u vezi, prvostepeni sud je propustio da navede pravno valjane razloge u pogledu ocene nalaza i mišljenja veštaka psihijatra i psihologa i odbrane okrivljenog, zbog čega nije bilo moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude..."

Privatna Arhiva 

Radio kao "čistač"

Postupajuća sudija Višeg suda je, prilikom izricanja presude, navela da se okrivljeni nije detaljno i iskreno izjasnio o kritičnom događaju.

- Nije u pitanju bila nužna odbrana, kako je tvrdio vaš branilac, jer je za nju potrebno više uslova, a nije bio ni istovremeni napad na vas. Delević je tada bio sa druge strane svog vozila i nije imao oružje kod sebe, pa ste mogli na drugi način da otklonite opasnost. Družili ste se sa njim zbog novca, upustili se u rizik, a mogli ste da znate da se na taj način ne može pošteno zaraditi 8.500 evra i na kraju se sve ovo dogodilo - rekla je sudija. 

Sudija je kazala da je Tatomirov u odbrani rekao da nije smeo da prijavi policiji da mu Delević preti, jer je on sarađivao sa nekim policajcima i saznao bi za to:

- Plašili ste se da ćete biti ubijeni, a šta vam drugo ostaje u tom slučaju, šta bi gore dobili da ste prijavili policiji da vam je Delević pretio ubistvom? Potrčali ste za novcem i na kraju jedan čovek je izgubio život. Bez obzira što je on činio krivična dela, za njih je trebao da bude u zatvoru, a ne ubijen.

Tatomirov je ranije na suđenju kazao da je za Delevića dva tri puta radio na prevozu migranata kao "čistač", javljajući mu ima li na putu policije. Takođe, da više nije hteo to da radi, ali ga je Delević pritiskao i pretio mu. Navodno mu je govorio: "Polomiću ti ruke i noge, pa ćeš raditi, i pobiću ti porodicu!"

Kurir 

Tražio je navodno i da nekom klijentu odnese paket marihuane. Nakon tih pretnji Delević je došao ispred kuće u Ugrinovcima, gde je Tatomirov živeo kao podstanar. Kako je ispričao, mislio je da će ga ubiti ili pretući.

U strahu po ličnu bezbednost, tvrdio je, ispalio u njega ukupno pet hitaca iz prepravljenog startno-gasnog signalnog pištolja proizvodača "Zoraki", i na mestu ga usmrtio. Odatle je pobegao, da bi se posle dva sata sam prijavio policiji.

Višestruko osuđivan

Ubijeni Crnogorac je, inače, bio dobro poznat i našoj i crnogorskoj policiji. Hapšen je zbog šverca 216 kilograma marihuane iz Srbije u Crne Goru, gde se i vodio taj postupak protiv njega. Kada je pušten iz pritvora, pobegao je u Beograd, gde je osuđen zbog razbojništva.

Okrivljeni Tatomirov ima nadimak Kikinda, pošto je rodom iz tog grada. On je nekoliko meseci pre ubistva na "Fejsbuku" objavio fotografiju dve pesnice sa opisom: "Ili se kidaš i boriš, ili ćutiš i ne postojiš".

Kurir.rs/Informer/ Prenela: M.S.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:18
PREMINUO MUŠKARAC UPUCAN U SURČINU: Došao da uzme auto, Đura ga izrešetao kalašnjikovim Izvor: Kurir televizija