"Vrisnem, zovem je ali ne izlazi iz sobe" Majka tinejdžerke koja je umrla nakon intervencije zuba OTKRILA ĆERKINE POSLEDNJE REČI: Ne verujem, strašna bol.. FOTO

Sutra organizovano okupljanje u Sarajevu

Shutterstock/Facebook

Prošlo je 14 dana od smrti tinejdžerke Džejle Drapić, koja je lečila zub u stomatološkoj ordinaciji, nakon čega joj se stanje naglo pogoršalo te je, na kraju, preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Od tada, Džejlina majka Džemila ne progovara, ne može da se pomiri sa surovom realnošću, gubitkom ćerke Džejle.

Ipak, smogla je snage da govori za "Dnevni avaz".

- Duša mi je otišla s mojim detetom. Nema je, otišla... Opet razmišljam, nije, tu je u sobi, spava, sad će ona. U bolnici je, brzo će ona svojoj kući. Soba joj je spremna kad izađe... Pa opet povratak u realnost - zauvek je otišla. Pakao i noćna mora - kaže Džemila Drapić kroz suze za "Avaz“.

Ističe da njeno dete nije bilo bolesno i da nije pomišljala da se ovo može dogoditi.

Facebook 

- Zdrava mi je bila, u školu išla, družila se sa svojim vršnjacima, volela je da peva. Kupili smo joj mikrofon i zvučnik jer je uživala u tome. Sad joj se na zvučniku i mikrofonu uče tevhidi. Šta da kažem, tuga i neverica, moj mozak i srce ne prihvataju, ali ljudi nam dolaze i vraćaju nas u realnost izjavom saučešća. Hvala svim ljudima koji su uz nas u ovim najgorim trenucima u životu. Dolaze, svi plaču sa mnom, ne veruju, ne pokušavaju ni izustiti reči utehe, jer, verujte, ne postoje - govori Džemila plačnim glasom.

Kaže da želi pravdu za svoje dete.

- Želim pravdu za svoje dete koje mi je oteto dok je još bila pupoljak. Vrisnem, zovem je, ne izlazi iz sobe, ja verujem da je tu i da spava, duboko spava, iscrpio je zub pa se sada odmara. Ne verujem, ne želim da verujem. I ove tablete mi ne pomažu, boli pa boli. Ni dušmaninu ovu bol ne bih poželela. Bile smo nerazdvojne, svugde smo zajedno išle, provodile smo mnogo vremena zajedno. Uzeše mi dete, nikad neću zaboraviti njen pogled kada je krenula u salu i svima nam kaže da se ne sekiramo i da nas sve voli. To je poslednje, neopisiva bol - priča Džemila Drapić.

- Hvala svim ljudima koji me zovu iz celog sveta i daju nam podršku. Hvala svima. Mog deteta nema. Nestade je. Bol strašna - dodaje Džemila Drapić.

Inače, Tužilaštvo KS sprovodi istragu, formiran je predmet.

Kantonalni inspektori izvršili su nadzor u ordinaciji ljekara Harisa Mekića i sve dostavili Tužilaštvu.

Kurir.rs/Dnevni avaz