MUP raspisao konkurs za 1.500 policajaca: Ovo su uslovi za kandidate, a evo i ko sve može da se prijavi

Printscreen MUP Srbije

Raspisan je konkurs za prijem 1.500 kandidata u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Konkurs traje još 12 dana i prvi put mogu da se prijave svi zainteresovani mladići i devojke od 18 do 30 godina starosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je konkurs za direktora policije, koji će tu funkciju obavljati pet godina.

Konkurs je raspisan i za 1.500 policajaca, saobraćajaca i graničnih policajaca, a poslednji dan za predaju dokumenata je 6. novembar, nakon čega će uslediti potrebne provere.

Nikola Jakšić, komandir odeljenja u Policijskoj brigadi stigao je u ovu posebnu jedinicu policije 2018. godine, direktno sa osnovne obuke u Sremskoj Kamenici.

Time je, kaže, ispunio dečački san, ali i nastavio porodičnu tradiciju.

Objašnjava da je posao Policijske brigade raznovrstan i dinamičan, da zahteva visok nivo psihofizičke obučenosti u cilju lakšeg savladavanja svih zadataka.

Obuka u Sremskoj Kamenici

Do jedinica MUP-a, kandidati koji budu želeli, dolaze iz tri smera koja prolaze u Sremskoj Kamenici.

U zavisnosti od sposobnosti i interesovanja, raspoređuju se na obuku za policajca, saobraćajca ili graničnog policajca, objašnjavaju u ministarstvu.

Pomoćnik načelnika Centra za osnovnu policijsku obuku Nemanja Radović objašnjava da program obuke za policajca traje 22 nedelje, za graničnog policajca 26 nedelja i za saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda 29 nedelja.

"Nakon uspešno završene osnovne policijske obuke, svi polaznici zasnivaju radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova", ističe Radović.

Obuka je prilagođena realnim situacijama, koje policajci prolaze svakodnevno, kroz teorijsku i praktičnu nastavu.

Budući policajci će imati gađanja iz različitog naoružanja i terensku obuku.

"Pored predmeto modularne nastave, koja je zaista po najsavremenijim principima organizovana i koju realizuju najiskusniji predavači, treneri, imaće praktičnu obuku u oblasnim upravama gde će kasnije biti raspoređeni", objašnjavaju Centra za osnovnu policijsku obuku.